En brudtärna har ett ärr i ansiktet som hon vill sminka över, men bruden förbjuder henne från att göra det och det slutar med att hon inte går på bröllopet

av sofia

08 Juli 2022

En brudtärna har ett ärr i ansiktet som hon vill sminka över, men bruden förbjuder henne från att göra det och det slutar med att hon inte går på bröllopet
Advertisement

När du tar på dig ansvaret att gå på ett bröllop kan du förvänta dig att tvingas acceptera saker som du kanske inte är särskilt förtjust över. Till exempel tvingas brudtärnor ofta att bära fula klänningar och möhippan kan medföra stora utgifter. Man brukar dock acceptera alla önskemål från brudparets sida eftersom man gärna vill att deras speciella dag ska vara perfekt och eftersom deras önskemål vanligtvis är ganska ofarliga. I den här historien finns det dock ett undantag. En tärna gjorde ett inlägg på Reddit för att få en åsikt angånde huruvida hennes bästa väns begäran var rimlig eller ej. 

via Reddit

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Jag har jobbat hårt i månader, till och med tagit en paus från jobbet, för att hjälpa min bästa vän med hennes bröllopsplanering. För att vara tydlig, vill jag eller tänker jag inte avsluta den här vänskapen på grund av det, det är bara att jag inte riktigt vet vad jag ska göra", börjar tjejen sitt inlägg. "Jag är en professionell makeupartist, jag sminkar mig varje dag och jag är bra på det. Enligt min åsikt (och som min vän har sagt till mig) är jag mycket mer attraktiv med smink, och om jag ska vara ärlig har jag inget självförtroende utan det."

Den unga kvinnan förklarade även anledningen till att hon sminkar sig för att känna sig mer självsäker: "Jag har också ett ärr i ansiktet som jag döljer tack vare smink och som gör mig väldigt osäker. Jag berättar detta eftersom min vän tidigare fällt många kommentarer om mitt utseende och smink till männen jag varit intresserad av. Fraser som "du borde se henne utan smink" när en kille uttryckte intresse för mig, eller förklarade hur "det kan raderas" om en man tyckte att jag var vacker/snygg. Tidigare bad hon om ursäkt för dessa kommentarer och sa att hon bara var avundsjuk på att jag fick mer uppmärksamhet från män än hon, men kommentarerna fortsatte, även nyligen under hennes förlovning. Personligen tror jag inte att det är sant att jag får mer uppmärksamhet från män, eftersom hon ska gifta sig och jag är singel, men tidigare har folk kommenterat och kallat henne "den fula vännen" (jag håller inte med), så jag förstår delvis denna osäkerhet."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"I morse vaknade jag med ett meddelande från henne där hon tackade mig för all hjälp jag hade gett henne de senaste månaderna och där hon sedan skrev att hon hade en viktig förfrågan till mig: hon vill att jag ska komma på hennes bröllop helt utan smink . Hon förklarade att om jag sminkade mig skulle jag "överskugga henne" (hennes ord) på hennes eget bröllop och att det skulle vara orättvist eftersom hon vill känna sig som den vackraste personen i rummet som brud", fortsatte tjejen, och tillägger att hon inte gillade det alls. Hennes begäran.
 
"Jag sa till henne att det var löjligt, att det är ett bröllop, att alla kommer att ha smink och att om jag inte har det kommer jag inte att se bra ut på bilderna. Jag erbjöd mig även att sminka mig på ett mer naturligt sätt så att hennes smink syns mer än mitt (jag sminkar henne gratis), men hon vägrade och sa att jag absolut inte får sminka mig, att det är hennes bröllop och att en sann vän skulle vilja att hon fick ha en perfekt dag och anklagade mig för att vilja stjäla hennes uppmärksamhet på denna speciella dag. Hon vägrar att kompromissa, trots att hon inte kan svara på varför jag inte får ha smink och alla andra ja."
 
 

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Jag tycker inte att det är rättvist. Hon vet att jag inte känner mig självsäker utan smink och att jag inte kommer att gilla hur jag ser ut på bilderna. Hon vet att jag har ett ärr (om än ett litet sådant) som jag inte känner mig helt bekväm med att visa. Men vi har diskuterat det hela dagen och hon vägrar ändra sig. Tänk om jag helt enkelt skulle strunta i att gå?" frågade den unga kvinnan.

Användarnas svar har visat sig vara enhälligt till stöd för brudtärnan och många hävdar att bruden inte är en riktig vän. "Den här personen är inte din vän. Det är vad jag fortsatte att tänka hela tiden när jag läste din berättelse", skrev en användare. "Sann vänskap handlar om att stötta varandra. En riktig vän skulle inte förringa dig inför andra. Hon kanske säger "Du ser vacker ut med eller utan smink", men hon skulle inte be dig att stå där och känna dig ful på hennes bröllop för att bygga upp sin egen lycka på ditt obehag. Det är bättre att ifall du på ett elegant sätt tackar nej."

Advertisement