En slutkörd pappa klipper sin 7-årig dotters långa hår för att hon vägrar kamma det: "Har jag gjort fel?"

av sofia

31 Maj 2022

En slutkörd pappa klipper sin 7-årig dotters långa hår för att hon vägrar kamma det: "Har jag gjort fel?"
Advertisement

Det är allmänt känt att de som är vana vid att bära långt hår inte gärna vill klippa det, speciellt eftersom många frisörer tenderar att ta sig för mycket frihet och klippa lite för många centimeter åt gången. Sedan finns det människor som helt enkelt inte bryr sig, eftersom deras hår växer tillbaka snabbt, och som föredrar att göra en drastisk förändring i sin frisyr. Sedan finns det tjejer med långt hår, som vill se ut som prinsessor, och som inte ens vill höra ordet "frisör". En man berättade på Reddit att hans 7-åriga dotter aldrig kammade sitt hår, trots att hennes hår gick nedanför axlarna, och varje morgon bråkade de för att den lilla flickan inte ville sköta om sitt långa hår. Efter upprepade varningar valde pappan tillslut en drastisk lösning.

via Reddit

Wikimedia / Amy McCartney / Not the actual photo

Wikimedia / Amy McCartney / Not the actual photo

Kan man redan vid 7-års ålder ansvara för sin egen hygien? Till viss del, ja, och pappan som är huvudpersonen i den här historien förklarade om och om igen för sin lilla dotter vad hon borde göra för att ta hand om sitt långa hår. Att ha långt hår innebär lite extra jobb jämfört med de som har kort hår: man måste borsta håret väl varje dag för att förhindra att det bildas knutar, samt tvätta det ofta. Den här pappan ville bara att hans lilla dotter skulle ta hand om sitt hår genom att borsta det och undvika att tjafsa om detta varje morgon. Om den lilla flickan inte hade tagit detta ansvar skulle hennes pappa ha klippt håret på henne: flera gånger hade han varnat henne och upprepade gånger sagt åt henne att han skulle ha gjort det på allvar. Trots att de var skilda, höll även den lilla flickans mamma med om hennes mans hot: om hon inte tog ansvar skulle hon "bestraffas" med en kortare frisyr.

Pappa hade dock själv långt hår och hade flera gånger visat henne hur man borstade det ordentligt för att hålla det snyggt, men varje morgon var det samma historia: konstant gråt och tjafs.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

"I morse, efter ännu ett gräl, gjorde jag det" skrev pappan, "jag klippte aav hennes hår ungefär en centimeter nedanför hennes axlar. Hon var förkrossad. Hon fortsatte att gråta i ytterligare en timme medan jag körde hem henne till mina föräldrar till lät henne vara kvar hos dem medan jag gick till jobbet. Min mamma och min syster blev båda arga på mig. Min mamma sa att jag kommer att förstöra för min dotter om jag inte tar en kurs i föräldrarskap och att klippa håret var absolut inte nödvändigt."

Mannen ifrågasatte sig själv och bad människor på Reddit om deras åsikt: hade han överdrivit? Var hans dotter fortfarande för liten för att få lära sig en sådan läxa? Borde han ha gett henne ännu fler varningar innan han faktiskt klippte av hennes hår? Många användare tog hans parti och hävdade att tjejen behövde "en läxa" som den hon hade fått. Vad skulle du ha gjort om du varit i den här mannens ställe?

Advertisement