En pappa avlyssnar ett samtal mellan sin nya fru och sonen där hon säger att hon inte vill att han ska följa med ut på middag när de firar mors dag

av sofia

15 Maj 2022

En pappa avlyssnar ett samtal mellan sin nya fru och sonen där hon säger att hon inte vill att han ska följa med ut på middag när de firar mors dag
Advertisement

Var och en av oss har vår egen personlighet, och så länge man inte har egenskaper som kan såra någon annans känslighet eller som gör att andra far illa, är det svårt att förändra den man är. Du kan förbättra dig med åren, detta råder det ingen tvekan om, men du kan inte alltid tvinga fram förändring. En pappa valde att berätta om sin speciella familjesituation på Reddit och förklarade hur hans 13-åriga son är väldigt introvert. Inget som egentligen borde bli ett problem, han var bara väldigt mån om sitt personliga utrymme. Mannens andra fru, och hans styvdotter, verkar dock inte kunna acceptera detta introverta beteende och tyckte att det var så problematiskt att de sa och gjorde något som till sist ledde till att familjen splittrades.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo)

Pexels / Not the actual photo)

Låt oss ta ett steg tillbaka: mannen som berättade historien på Reddit är en 37-årig pappa som har en 13-årig son från sitt tidigare förhållande. Hans nuvarande fru hade också en dotter - som är 16 - med sin föredetta man, och de bor för närvarande tillsammans under samma tak alla fyra. De hade egentligen inga större problem att komma överens förutom att sonen var en ganska introvert person vilket krockade med den mer utåtriktade styvmammans och den äldre halvsysterns personlighet. Mannen hade dock upprepat för familjens kvinnor att hans son behövde sitt utrymme och att han hade rätt att vara som han var. De borde ha förstått och respekterat detta. Båda sa förstås ja, men första gången det vara dags att göra något alla fyra tillsammans betedde de sig illa mot sonen.

Problemen föddes när det var dags att fira mors dag. Mannen ville överraska sin fru och ta med hela familjen ut på middag på vad som borde ha varit en speciell dag. Men saker och ting gick inte riktigt som han hade planerat.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Även om överraskningen var avslöjad, skulle det ändå bli en speciell dag. Men det här är vad som hände samma eftermiddag: "Igår gick jag från jobbet tidigare än vanligt för att göra klart de sista sakerna (vi planerade att fira på restaurangen och vi bjöd även dit hennes familj), jag hade nycklarna till huset och när jag gick in genom ytterdörren hörde jag min fru och styvdotter prata med min son. Min fru frågade min son om hon på något sätt kunde övertala mig om att be honom stanna hemma och inte följa med dem till restaurangen för att fira."

När han väl hade hört detta tal stod mannen kvar och väntade bakom dörren, nyfiken på att förstå hur det samtalet skulle avslutas.

"Min son frågade henne varför hon frågade detta och hon sa till honom att hans introverta och socialt olämpliga "attityd" skulle göra hennes familj obekväm och förstöra allas humör. Han svarade med att lova henne att han skulle uppföra sig bra och att han skulle försöka interagera och umgås med alla, men hon sa att hon inte trodde på honom. Han fortsatte att insistera, men hon tappade tålamodet och sa till slut åt honom att tekniskt sett var hon inte ens hans mamma, så hon förstod inte varför han ville fira mors dag med henne till varje pris".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Efter det samtalet blev de båda häpna när de upptäckte att mannen var precis bakom dörren. Mannen beordrade sin son och styvdotter att gå till deras rum och talade sedan om för sin fru att festen på restaurangen var inställd – det skulle inte bli något mammafirande den dagen. Kvinnan försökte på alla sätt rättfärdiga sig själv, men lyckades inte övertyga sin man. Därefter gick kvinnan till restaurangen med sin styvdotter och sin familj, utan att säga ett ord, hon skickade inte ens ett meddelande till mannen.

Mannen ansåg, även om han känner sig skyldig för att ha ställt in ett så viktigt firande i sista minuten, att det var mycket viktigare att stå upp för sin son. Vad skulle du ha gjort i hans situation?

Advertisement