En ung hemlös man blir filmad medan han firar en av sina hundars födelsedag: de är den enda familjen han har

av sofia

20 April 2022

En ung hemlös man blir filmad medan han firar en av sina hundars födelsedag: de är den enda familjen han har
Advertisement

Det är ingen slump att hundar är människans bästa vän och det är heller ingen slump att många hemlösa har ett husdjur vid sin sida. Även om det att ta hand om ett djur innebär ytterligare utgifter som är svåra för en hemlös person att täcka, muntrar närvaron av en hund verkligen upp någon som har det tufft och som är ensam. Det var därför Choco, en hemlös kille, filmades när han firade en av sina två hundars födelsedagar, på trappan till en offentlig park. En mycket rörande scen som gjorde att människor gick samman för att hjälpa killen och förändrade hans framtid för alltid.

via Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

Varje födelsedag behöver en tårta med ljus och kanske några girlanger eller ballonger för att skapa rätt stämning. Tillbehör som inte saknades när Choco, en hemlös ung man, skulle fira med sina två bästa vänner Nena och Shaggy, två stora hundar som finns vid hans sida hela dagarna. Choco filmades av en förbipasserande människa, just på Shaggys födelsedag - ett speciellt ögonblick som killen ville fira ordentligt.

Advertisement
Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

videon som blev viral ses Choco sitta på trappan till en offentlig park, tillsammans med sina två trogna äventyrskamrater, Nana och Shaggy. Den unge mannen satte två hattar på de två hundarnas huvuden och sjöng låten "happy birthday" samtidigt som han tog ut en liten tårta ur en påse för att dela den med dem. Killen ger sina hundar sin välförtjänta tårtbit och skär sedan en mindre bit till sig själv. Förmodligen har Choco spenderat alla sina besparingar på att köpa tårtan komplett med ljus och festhattar, men det spelar ingen roll, för det är tack vare hans hundars närvaro som mannen lyckas gå vidare med ett leende på läpparna, trots att han inte har ett tak över huvudet.

Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

För honom var det rätt sätt att tacka sina djur på och hedra dem. Vid ett tillfälle i videon ser det ut som att han själv blir rörd av hela situationen och torkar tårarna från ansiktet. Mannen som filmade scenen gick sedan fram till Choco för att få veta mer om hans historia. Det verkar som att Choco har rymt från en mycket komplicerad familjesituation, där han blivit illa behandlad och att han de senaste åren har bott på gatan. Hans familj var nu bara Nena och Shaggy, hans två hundar.

Videon nådde genast många människor, som gav allt möjligt till denna fattiga kille, för att hjälpa honom att återhämta sig. Mat, pengar, kläder, grundläggande förnödenheter: en kedja av solidaritet startade omedelbart för att hjälpa Choco att komma tillbaka på fötter igen. Bland de olika presenterna fanns även en telefon, tack vare vilken Choco kunde öppna ett Instagramkonto där han kunde dela berättelsen om sitt liv. Idag har Choco över 180 tusen människor som följer honom på sociala medier!

Tack vare den videon blev Choco populär och med hjälpen han fick från hela landet kunde han komma på fötter igen. Han skulle vilja ägna sig åt musik och öppna ett hem för herrelösa hundar. Vi kan bara önska honom det bästa för hans framtid!

Advertisement