En pitbull "varnar" sin ägare att sonen ligger avsvimmad i badrummet - TittaPaVideon.se
x
En pitbull "varnar" sin ägare att sonen…
Hon ber företaget skicka tomma kartonger för hennes katter vägrar flytta sig från dem som de hade skickat tidigare En mamma försvarar sitt beslut att köpa billiga kläder till sina barn medan hon själv bär märkeskläder

En pitbull "varnar" sin ägare att sonen ligger avsvimmad i badrummet

16 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
3.191
Advertisement

Vem påstår att djur inte är intelligenta? Historien som vi ska berätta om visar hur mycket våra pälsklädda vänner kan hjälpa oss även i farliga och svåra situationer. Det handlar inte bara om att ha ett husdjur, utan en sann "vän för livet".

Den kvinnliga huvudpersonen vaknade plötsligt av att hennes hund skällde konstant och verkade bete sig underligt. Hon klev upp ur sängen och upptäckte att hennes son låg avsvimmad i badrummet och var i livsfara. 

Detta är ännu en underbar berättelse om hur människans bästa vän kan vara till stor hjälp för sin familj.


Ember är en pitbull som adopterades av familjen Daniels, bosatta i Ohio (USA). Familjen Daniels adopterade hunden tack vare en organisation som har som syfte att rädda herrelösa hundar, kallad "Adore-a-Bull".

"Vi fick veta att hon var en kärleksfull och intelligent hund, säger hans ägare Tracy, men vi hade aldrig väntat oss en sådan hängivenhet". Efter att ha blivit adopterad blev Ember omedelbart fäst vid ett av barnen Daniels, en 10-årig grabb med namnet Tre. De två blev genast bästa vänner: oskiljaktiga!

Den natten som Tre blev dålig, kände Ember direkt att pojkens beteende inte var normalt. Hon såg honom svimma och det dök inte upp någon från familjen så hon ingrep på sitt sätt. Hon gick in i föräldrarnas sovrum och väckde dem met ett annorlunda morrande. Tracy hade aldrig tidigare hört Ember låta på det sättet och det var det som gjorde henne orolig. "Det är tack vare vår hund att vår son fortfarande lever. Det var faktiskt tack vare henne som vi upptäckte honom i tid och att vi lyckades få honom till sjukhuset så att han fick vård i rätt tid".

"Vi låg och sov och hon kom och satte sig vid sängen",berättar Tracy, "hon morrade lågt, fast det var egentligen inte ett morrande, utan mer som en konstig harkling". Det faktum att hunden insisterade fick paret Daniels att kliva upp från sängen och hon praktiskt taget ledde dem till badrummet. Och det var där de såg den otäcka upptäckten: lilla Tre hade svimmat och han fördes snabbt till sjukhuset. Lyckligtvis löstes situationen tack vare ett snabbt ingripande från läkare. 

De ansvariga för Adore-a-Bull-föreningen gjorde den här historien offentlig eftersom hunden hade adopterats av dem: "Det är ett ögonblick av stolthet men inte bara för vår organisation, sa en talesperson för föreningen, utan framförallt för den här hunden som hade lämnats övergiven som valp. När vi hittade henne traskade hon ensam på gatorna, utan familj och utan någon som skyddade henne".

Generellt sett så anses pitbulls vara en aggressiv ras, men varje hundras har olika faktorer som påverkar karaktären. "Det är allmänt känt, säger den ansvariga för hundstallet, att de är starka hundar, men alla hundar uppför sig som ägaren lär dem. Ember är ett lyckligt bevis på det".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack