En polis och hans familj adopterar en hemlös kvinnas nyfödda dotter

av sofia

12 Mars 2022

En polis och hans familj adopterar en hemlös kvinnas nyfödda dotter
Advertisement

I allmänhet är en adoption inte nyhetsvärd. Tvärtom, är polismannen Jesse Whittens och hans frus historia speciell och förtjänar verkligen att berättas. Denna polis och hans familj bestämde sig för att adoptera dottern till en hemlös kvinna som Jesse träffade under ett av sina skift. En förfrågan som kom från mamman själv, som var väl medveten om att hon inte kunde ta hand om barnet hon bar på ett sunt sätt eftersom hon var narkoman.

En sorglig historia som trots att den är dramatisk medförde lycka och glädje till familjen Whittens hem.

via ABC News

Advertisement

Not long ago, while Ofc. Whitten was working he met a pregnant woman needing help. She didn't ask for assistance the way...

Pubblicato da Santa Rosa Police su Venerdì 31 agosto 2018

Jesse arbetar på Santa Rosa Police Department i Kalifornien och träffar alla möjliga människor när han är ute på patrull. En dag stötte han på en hemlös kvinna med ett drogberoende, kvinnan hade ingenstans att ta vägen och dessutom var hon gravid.

När Jesse fick reda på den hemlösa kvinnans situation ville han veta hela hennes historia i detalj, för att på något sätt försöka hjälpa henne att komma tillbaka på rätt spår. Polisen fick reda på att kvinnan hade en svår historia bakom sig med övergrepp och fattigdom, som hade lett till att hon hade hamnat på en dålig väg, utan återvändo. Den unga kvinnan var dock fullt medveten om att det kunde finnas en annan framtid för hennes barn.

Jesse kunde bara inte lämna den kvinnan åt sitt öde, så han bestämde sig för att hjälpa henne genom att hänvisa henne till ett rehabiliteringscenter. På så sätt föddes en vänskap mellan dem och polisen gick dit flera gånger för att kontrollera situationen för den inlagda kvinnan. Jesses fru Ashley deltog också vid ett av dessa besök och hon hade lättare att förstå situationen som den unga blivande mamman befann sig i.

Advertisement

Det var då som kvinnan insåg att hon hade ett väldigt kärleksfullt och omtänksamt par framför sig - ett par som kunde ha erbjudit en ny chans till barnet hon bar på. Så flickan frågade dem om de kunde tänka sig att adoptera hennes ofödda barn.

"Det var inte ett lätt beslut", kommenterade Jesse, "vi har redan tre döttrar och med bara en lön är det inte alltid lätt att tillgodose allas behov. Men i slutändan kunde vi bara inte låta den här lilla tjejen bli övergiven på sjukhuset."

Slutligen, den 9:e februari 2021, födde kvinnan en vacker liten flicka som fick namnet Harlow. Kvinnan visste redan i sitt hjärta vem hon skulle anförtro sin dotter åt och familjen Whittens blev därmed adoptivföräldrar till lilla Harlow, vilket gav henne en ny chans och säkerligen en bättre framtid.

Advertisement