Hon vinner en miljon pund på lotto på nätet, men företaget vill inte betala henne: "Det är ett tekniskt fel"

av sofia

07 April 2022

Hon vinner en miljon pund på lotto på nätet, men företaget vill inte betala henne: "Det är ett tekniskt fel"
Advertisement

Vem skulle inte vilja vinna en miljon? I dagens läge skulle det att pröva lyckan och vinna en svindlande mängd pengar lösa många problem för de flesta av oss. Turen slår sällan till och verkar vara något för ett fåtal utvalda, men många bestämmer sig varje dag för att pröva lyckan genom att köpa en skraplott eller spela på lotto. Det är en liten investering som, vem vet, kanske till och med skulle kunna visa sig vara fruktbar i slutändan!

Så var det till exempel för en kvinna från Boston som vann en miljon pund på ett spel på nätet, synd bara att företaget vägrade ge henne vinsten.

via Daily Mail

Kristy/Flickr-Not the actual photo

Kristy/Flickr-Not the actual photo

Kvinnan, som heter Joan Parker-Grennan, är 53 år gammal och bor i Lincolnshire. Hon spelade ett spel på nätet när hon plötsligt upptäckte att hennes skraplott var vinnarlotten och det var inte vilken summa som helst, utan en miljon pund.

Självklart började kvinnan hoppa av glädje, men hennes entusiasm släcktes snabbt efter det att hon talat med operatören för det nationella lotteriet Camelot. Enligt mannen skulle hennes vinst ha varit ett "tekniskt fel i systemet". Webbplatsen skulle av misstag ha angett de vinnande numren i fel rutor, så Joans vinst skulle i verkligheten bara ha varit 10 pund.

Vid det tillfället invände kvinnan envist: "De plockade bort spelet inom en dag efter det att jag skickat in min begäran. De meddelade mig via mejl att det var ett tekniskt fel."

Enligt Camelot skulle missförståndet på 20 miljoner med spelet Cash Spectacular Online Instant Win Game ha berört några personer som spelat på det nationella lotteriet och berodde på ett problem med spelets animerade skärm.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Joan hade tillsammans med sin man Dave inget annat val än att vända sig till en advokat: rättegången har pågått i sju år och kvinnans advokater ger inte upp. Långt därifrån: de tänker ta fallet med Camelot till högsta domstolen.

Deras begäran verkar vara giltig och de motiverar sitt krav på 1 miljon pund i ersättning så här: "enligt ett konsumentavtal mellan parterna och/eller skadestånd för brott mot ett konsumentavtal."

Camelot har redan fått rejäla böter på 3,15 miljoner pund från Gambling Commission för de tekniska problem som rör appen.

Under tiden har datumet för förhandlingen redan fastställts. En oklar historia som förhoppningsvis i slutändan kommer att lösas på bästa möjliga sätt.

Advertisement