Den här godhjärtade läraren lät en av sina elever sova under lektionen

av sofia

30 Mars 2022

Den här godhjärtade läraren lät en av sina elever sova under lektionen
Advertisement

Att vara lärare är inte alltid lätt. Att gå till skolan varje morgon, gå in i ett klassrum och försöka förmedla något viktigt till barnen som sitter framför dig kan leda till att du ställer dig själv många frågor. Hade jag rätt att bete mig så och säga det där? Tänk om mina elever tar en dålig väg i livet och jag inte kan hjälpa dem på något sätt? Klarar jag verkligen det här jobbet eller inte?

Vi skulle kunna fortsätta hur länge som helst med att räkna upp exempel på alla tvivel och tankar i en lärares sinne, men vi föredrar att berätta om vad som hände Monte Syrie.

Advertisement

En gymnasielärare i engelska som heter Monte bestämde sig för att dela sin erfarenhet på Twitter. Mannen blev känd på webben och fick ett stort antal kommentarer för att han lät en av sina elever sova i klassrummet. Tror du oss inte? Låt oss förklara historien närmare.

Monte skrev i sitt inlägg att tjejen i fråga, Meg, har så mycket att göra under dagen att hon knappt hinner sova. Det här får självklart inte bli en vana, men just vid det tillfället behövde hon verkligen vila. Läraren sa på Twitter:

"Jag vet att det finns ett rätt och ett fel sätt att göra saker på och att låta barnen sova i klassrummet är inte bra. Jag vill inte att den här gesten ska bli en vana, jag är bara övertygad om att man ibland måste följa sin instinkt. Kanske skulle någon annan ha skällt ut Meg, men inte jag. Den där tjejen behövde en paus. fortsatte Monte - Jag kände mig inte kränkt av hennes beteende för jag förstod varför. Meg är en lysande elev, men liksom alla andra har hon väldigt många ansvarsområden, trots sin ålder".

Advertisement
Twitter / Monte Syrie

Twitter / Monte Syrie

Monte fortsatte sitt mycket långa inlägg och underströk vikten av att visa empati mot sina elever. Även barnen som går i gymnasiet är trots allt inte stora. De är unga åldersmässigt, men har ibland för mycket press och ansvar på sig från omvärlden.

"Jag kan inte tilltala alla elever på samma sätt, det skulle inte vara rättvist. - fortsatte läraren - Var och en av dem har en personlig erfarenhet och behov som måste respekteras. Det är inte lätt att möta vardagen och ibland behöver vi alla bara en stund av lugn. De som gör mitt jobb, inte arbetar i fabriker och inte hanterar föremål. Vi arbetar med människor som måste lära känna sig själva och hitta sin egen väg. Om våra barn har det svårt måste vi hjälp dem och svara med empati. Om världen inte är så här, avslutade Monte - men den är kall och fristående, då måste den förändras. Personligen vill jag ha ett känsligt sätt där var och en av oss är empatiska mot den andra.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Reaktionerna på hans inlägg var mycket varierande. En del tyckte att läraren betedde sig fel medan de flesta höll med honom och hela hans långa reflektion om vikten av att vara riktiga referenspunkter för unga människor. Ett rättvist och förståeligt sätt att se på saken speciellt för de som har rollen som lärare.

Vad tycker du? Håller du med eller skulle du ha betett dig annorlunda än honom?

 

Advertisement