De föds enbart 22 veckor gamla och får titeln "mest prematura tvillingarna i Storbrittanien"

av sofia

26 Mars 2022

De föds enbart 22 veckor gamla och får titeln "mest prematura tvillingarna i Storbrittanien"
Advertisement

Den största önskan hos nästan alla par är att få ett barn. För två personer som älskar varandra kan det verkligen vara kronan på verket i deras förhållande. Att sätta en eller flera små varelser till världen, för den som verkligen önskar det, är en underbar sak och en dröm som blir verklighet. Tyvärr är det inte alltid lätt att få barn.

På vägen mot föräldraskap kan många problem uppstå och vissa par kan ställas inför mer eller mindre stora hinder. En sak som till exempel hände Steve och Jade. Låt oss få berätta deras historia.

via Instagram / twins22weeks

Advertisement

Steve och Jade Crane har varit tillsammans i 14 år och har alltid velat ha barn. Under en tid försökte de skaffa det på naturlig väg, men tyvärr gick det inte särskilt bra och de fick välja en annan väg. De valde att försöka med provrörsbefruktning, men även här var resan mot målet lång.

De var tvugna att genomgå många försök och efter 11 år fick Jane äntligen besked om att hon var gravid. Synd bara att problemen fortfarande lurade runt hörnet. Faktum är att kvinnan fick sina tvillingar bara 22 veckor efter befruktningen. En för tidig förlossning som chockade alla, inklusive vårdpersonalen. Sjuksköterskor och läkare på Queens Medical Hospital i Nottingham var övertygade och sa flera gånger till de två nyblivna föräldrarna att det skulle vara svårt för deras små bebisar att ta sig igenom den svåra perioden.

Harley och Harry Crane var två hjälplösa och svaga små knytten, men deras mamma och pappa trodde alltid på deras styrka. Och det gjorde de rätt i...

Efter några månader fick paret faktiskt möjligheten att ta hem de två barnen, som äntligen var utom fara. De "mest prematura tvillingarna i Storbritannien", som blev deras smeknamn, övervann alla svårigheter och efter 5 månader tillbringade under observation på sjukhuset åkte de äntligen hem med mamma och pappa.

Advertisement

Ett mycket speciellt och häpnadsväckande fall, som Jade själv sade: "De kommer att talas om dem i medicinsk historia, det är jag säker på. Kanske kommer avdelningarna att få deras namn eftersom de är nästan unika i sitt slag och all personal var förvånad. Efter deras födsel - fortsatte den nyblivna mamman - Jag gjorde en del efterforskningar på internet för att förstå om det någonsin hade förekommit fall av för tidigt födda som mina barn. Det hade hänt i Usa. Jag kontaktade omedelbart mamman till de tvillingarna och jag bad om hjälp. Hon vek sig inte, hon stöttade mig och vägledde mig under de första månaderna."

Pappa Steve ville också göra ett uttalande: "Jag vill tacka all personal på sjukhuset. De välkomnade oss och följde oss hela vägen på ett fantastiskt sätt. Tack till alla, från den första till den sista personen som vi träffade. De bidrog till förverkligandet av en dröm och även om de i början var säkra på att det skulle bli svårt för barnen att klara sig, gav de inte upp och nu är våra små killar hemma igen. Det var svårt för oss att ta avsked av de speciella människorna, - avslutade mannen ironiskt - men i ärlighetens namn, hoppas jag att jag aldrig kommer att se dem igen. Som tur är har Harley och Harry det bra, det går bra för dem och det är verkligen spännande att se dem växa upp friska och starka."

Instagram / twins22weeks

Instagram / twins22weeks

En historia som har lämnat alla mållösa. Detta unga par har visat både mod och envishet och är ett föredöme för alla dem som trots alla svårigheter och motgångar har den starka viljan att bli föräldrar.

Och till sist vill vi önska Harley och Harry ett underbart liv fyllt av lycka och glädje. Lycka till, små killar!

Advertisement