Chefen stjäl hennes jobb och låtsas att det är hans eget, men hon hämnas genom att lägga till en outplånlig underskrift på alla papper

av sofia

18 Mars 2022

Chefen stjäl hennes jobb och låtsas att det är hans eget, men hon hämnas genom att lägga till en outplånlig underskrift på alla papper
Advertisement

Att arbeta med kollegor och chefer är aldrig lätt, men i vissa arbetsmiljöer lyckas de förvandlas till något omöjligt att hantera varje dag. Cristina Sevcenco var 25 år när hon 2019 anställdes av sitt första stora företag. Under de första två veckorna genomförde hon mycket viktig marknadsundersökning, vilket ledde till utvecklingen av strategiska insikter som är mycket relevanta för företagets framtid. Problemet är att ingen hade nämnt hennes namn under presentationen av hennes arbete: Cristinas chef använde faktiskt den unga kvinnans arbete och "sålde det sedan vidare" som sitt eget arbete. Hur många av er har haft en sådan upplevelse? Vi är säkra på att den här typen av situationer tyvärr är vanligare än man tror. Cristina var dock inte villig att kliva åt sidan och ställde sin chef mot väggen.

via TikTok / cristinasevcenco

Advertisement
TikTok / cristinasevcenco

TikTok / cristinasevcenco

Att upptäcka att ditt arbete "säljs" som någon annans arbete kan vara väldigt frustrerande, speciellt om ingen uttryckligen hade talat om det i förväg. Cristina visste att hon aldrig personligen skulle delta vid viktiga företagsmöten och förväntade sig följaktligen inte att presentera sina idéer och sin forskning själv inför andra chefer, men hon hoppades att åtminstone hennes namn inte skulle strykas från presentationen. Inte bara visades Cristinas presentationer upp av hennes chef utan några som helst ändringar, utan det enda som ändrades var just Cristinas namn.

Den unga kvinnan insåg detta när hon en gång passerade förbi kontorsrummet där ett av dessa viktiga möten ägde rum: "Jag gick förbi ett kontor och såg mitt arbete presenteras i ett rum. fullt av mycket inflytelserika människor", mindes Cristina."Men mitt namn nämndes inte en enda gång ... Det gjorde mig väldigt ledsen."

Advertisement
TikTok / cristinasevcenco

TikTok / cristinasevcenco

Cristina försökte förklara saken för sin chef och påpekade att hon inte bad om befordran, bonus eller om att personligen kunna närvara vid introduktionerna, utan bara ville att hennes namn skulle få vara kvar, som ett erkännande av hennes hårda arbete. Chefen vägrade lyssna och viftade bort saken. Vid det tillfället fattade Cristina beslutet att behålla sitt arbete och på något sätt hämnas: hon gömde sitt namn i PowerPoint-presentationen och lade till sin vattenstämplade signatur på varje bild. Nu skulle hennes namn vara outplånligt och alla skulle veta att hjärnan bakom denna lysande forskning var hennes.

Efter detta drag har många användare bett henne att göra en handledning om hur man lägger till en "watermark" på bilderna eller, mer allmänt, till dokument eller bilder som du vill skydda mot stöld. Cristina erkände dock att detta initiativ kostade henne dyrt: hennes karriär fick ett plötsligt stopp och företaget i fråga ersatte henne strax därefter, med 21 dagars varsel.

TikTok / cristinasevcenco

TikTok / cristinasevcenco

Nu jobbar Cristina för ett annat företag och i efterhand sa hon: "Jag tror att chefer som låtsas att andras arbete är deras eget är väldigt vanliga eftersom alla vill försöka uppnå det maximala på det här området. Man måste kämpa för att ta sig fram. Bokstavligen... Det spelar ingen roll vem som blir lidande." Men den unga kvinnan drömmer om en värld där det inte behöver finnas otyglad konkurrens:

"Man behöver inte alltid tävla mot varandra. Vi kan arbeta tillsammans för att växa. Vi behöver inte stjäla från varandra. Vi kan lära av varandra och bli bättre, skapa en bättre arbetsplats, där alla får stöd och värdesätts. Men ibland verkar det bara vara en dröm."

Vad tycker du om saken? Har du någonsin hamnat i samma situation som Cristina?

Advertisement