En 9-årig flicka hittar en övergiven bebis på bakgården: "Det är ett mirakel att den fortfarande var levande!"

av sofia

10 Mars 2022

En 9-årig flicka hittar en övergiven bebis på bakgården: "Det är ett mirakel att den fortfarande var levande!"
Advertisement

Moderskapet är en av de största gåvorna som Moder Natur kan ge oss, vi behöver bara ha instinkten och järnviljan för att kunna och vilja föda ett barn, frukten av vår kärlek. Men att vara förälder och framför allt att vara mamma är inget enkelt jobb och inte heller så självklart som det verkar. Det finns faktiskt kvinnor som blir gravida av misstag eller omedvetet och inte vet vad de ska göra med sin graviditet. Många aborterar lagligt medan de fortfarande hinner, andra bestämmer sig för att lämna bort sin bebis för adoption, medan andra överger sina nyfödda barn någonstans och utsätter dem för enorma risker för deras liv och säkerhet.

via CBS Chicago/YouTube

Advertisement
YouTube

YouTube

Som det till exempel hände i denna otroliga berättelse som har som huvudperson en 9-årig flicka som heter Elysia och en övergiven bebis som hittades av ett mirakel. Flickan bor i den lilla staden Lowell i Indiana och har alltid varit van vid att spendera mycket av sin fritid utomhus på sin bakgård, där hon tar hand om grönsaksträdgården och den lilla familjegården. En eftermiddag när hon lekte ute på gården märkte hon att något rörde sig bland de höga buskarna: var det kanske ett djur som smugit sig in där av en slump? Elysia närmade sig och upptäckte att det var en nyfödd bebis... hur  kunde detta vara möjligt?

Elysia ropade på sin mamma Heidi Laub för att få bekräftelse på att det hon hade sett var verkligt, så kvinnan gick fram till häcken och upptäckte att hennes nioåriga dotter hade helt rätt: en bebis med hela navelsträngen och moderkakan kvar hade övergivits!

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Mor och dotter ringde omedelbart efter räddningstjänsten som sedan räddade den nyfödda bebisen och förde honom till sjukhuset. Som tur var mådde han bra och fick all den vårdoch omsorg han behövde av det medicinska teamet som ständigt följer honom. Tydligen, enligt de tidigaste rekonstruktionerna, var bebisens mamma en tonåring på flykt förmodligen för att hon inte hade stöd från familjen eller samhället.

Heidi sa: "Jag tycker verkligen att alla borde be för den här mamman. Hon är förmodligen ingen dålig människa, men hon kanske verkligen är rädd för att bli mamma och behöver hjälp. Under tiden är det ett mirakel att den här bebisen fortfarande lever, och allt detta tack vare min dotter Elysias skarpa öga!"

Vem vet vad som skulle ha hänt med detta nyfödda barn som övergavs av sin mamma om det inte hade varit för Elysia. Lyckligtvis slutade den här historien bra, med hopp om att tonårsmamman kommer att ångra sig och få stöd från samhället eller sin familj också.

Vad skulle du göra om du hittade en övergiven bebis på bakgården?

Advertisement