Hon gillar bilar men blir retad för att hon är en kvinna: idag har hon miljoner följare på nätet

av sofia

10 Mars 2022

Hon gillar bilar men blir retad för att hon är en kvinna: idag har hon miljoner följare på nätet
Advertisement

Samhället vi lever i har lärt oss att noggrant dela upp vad som passar mest för en man och vad som är mest passande för en kvinna. Redan från tidig ålder leker ofta pojkar med leksaksbilar och leksakssoldater, medan dockor och miniatyrkök är till för tjejer: ett subtilt sätt för att omedelbart göra klart för barnen hur det ser ut i denna värld. Som tur är förändras sedvänjor gradvis och man hoppas att vi ska kunna gå mot mer toleranta tider där människor kommer att kunna ha ett mer öppet sinne. Alex Hirschi är en kvinna som alltid har blivit mobbad för sin stora passion för motorer, en passion som vanligtvis är kopplad till den manliga sfären. Men vad är problemet om en kvinna gillar bilar? Självklart ingenting och idag har Alex tagit sin revansch eftersom hon har ett följe av miljontals fans på sina sociala sidor där hon pratar om motorer!

via Instagram / supercarblondie

Advertisement

Hirshi är 36 år gammal och har bokstavligen övergett sin karriär som radiopratare för att ägna sig åt sin sanna passion: bilar. Karriärövergången var en framgång, men den var inte lätt i början: Hirshi blev faktiskt mobbad och en måltavla för människor inom bilindustrin, en typiskt mansdominerad sektor, som försökte skrämma henne på hennes vandring. Vad ska man säga, att döma av det imponerande antalet följare hon har, lyckades de inte stoppa henne! 

"När jag bodde i Dubai fick jag chansen att testa riktigt otroliga bilar, så mitt intresse har ökat avsevärt", berättar 36-åringen. "Jag ville verkligen dela det jag fick se här med resten av världen och det var så min hobby började", fortsätter hon berätta, "men när jag såg att så många andra älskade att se dessa bilar lika mycket som jag gjorde, började jag ta det mer på allvar. Jag lämnade min karriär."

Advertisement

Hirshi pratade om hur det var för henne att engagera sig i denna aktivitet, som av många anses vara nästan uteslutande "för män":

"Jag kände mig väldigt dömd på det här området när jag började. Men jag kände mig inte bara dömd, jag blev dömd", sa kvinnan. "Jag var nästan alltid den enda kvinnan i rummet vid bilevenemang. De viskade alla varje gång jag gick in i rummet och jag blev ofta mobbad bakom kulisserna. Det var inte roligt", berättar Hirshi. "Jag var inte bara en kvinna som bedömdes på det här området, utan jag var även en kvinna som inte var expert på bilar. Jag pratade om bilar i lekmannatermer, så att vi alla kunde förstå och vara en del av denna värld", avslutade Hirsh och tillade sedan:

"Bilarnas värld har alltid varit skrämmande. Jag ville öppna upp den för fler, men i början var det ett tufft jobb."

Med tanke på att nästan 70 miljoner människor hittills följer henne på sociala medier, har Hirshi verkligen lyckats ta sin revansch inom bilindustrin!

Advertisement