Han höjer hyran för sin hyresgäst när han får reda på hur mycket han tjänar: flera år senare hämnas hyresgästen - TittaPaVideon.se
x
Han höjer hyran för sin hyresgäst…
Kusinerna invaderar på hans dotters privatliv så han sätter ett lås på dörren: kontroversen bryter ut Denna katt är så enormt stor att många misstar den för en hund: den väger nästan 13 kg

Han höjer hyran för sin hyresgäst när han får reda på hur mycket han tjänar: flera år senare hämnas hyresgästen

21 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
40.451
Advertisement

Det är välkänt att det inte är billigt att köpa en bostad, men inte heller att hyra en är så lätt: det är det varken för hyresgästen eller för bostadsägaren. Det är vanligt att en bostadsägare kanske inte litar på att hyra ut till en viss person, medan hyresgäster i sitt ställe kämpar för att hitta en pålitlig hyresvärd. En berättelse om "hämnd" har dykt upp på Reddit, om en orättvisa som drabbats av ett ungt par som vid den tiden hyrde en lägenhet som sköts av en girig fastighetsmäklare. När paret bad hyresvärden om att förlänga kontraktet med ett par månader, gick han med på det och höjde hyran med 500$. Flera år senare träffade hyresgästen på nytt den giriga fastighetsmäklaren och "hämnades" genom att ta ut ett mycket högre pris av honom.

"RockyMoose" är Reddit-användaren som berättade den här historien där en fastighetsmäklare blev avundsjuk på hans lön.

RockyMoose och hans fru hade nyligen gift sig vid den tiden och de var överens om att spendera ett eller två år på att spara pengar till handpenningen på en egen bostad. De hade båda två varsin månadsinkomst och de bestämde sig för att dra åt svångremmen och bara leva på en av de två lönerna; på så sätt skulle de ha sparat tillräckligt på ett år. Och det var därför de i början av detta äventyr hyrde en bostad, en billig.

Ägaren till bostaden, som jobbade som fastighetsmäklare, verkade nöjd att ha dem som hyresgäster, men blev väldigt förvånad när han fick se vad RockyMoose tjänade och hur mycket han hade i besparingar. Den unge hyresgästen tjänade faktiskt 75 tusen dollar per år, och enligt fastighetsmäklaren, verkade han alldeles för ung för att tjäna en sådan hög summa.

Kort sagt, med andra ord, blev fastighetsmäklaren genast avundsjuk på sin hyresgästs inkomst ("Jag förstår inte hur du kan tjäna så mycket" upprepade han flera gånger till RockyMoose) men gick med på att hyra ut till dem för 950$.

Vid tidpunkten för att skriva under kontraktet, frågade RockyMoose om det var möjligt att förlänga kontraktet med några månader, en eller två, när det löpte ut, om det skulle behövas. Agenten svarade att det inte skulle bli några problem.

Efter ett år hittade RockyMoose och hans fru sitt drömhus, de hade sparat tillräckligt till att betala handpenningen. Det de istället inte hade var tillräckligt med tid kvar att bo i sin hyrda lägenhet. RockyMoose frågade Hank (påhittat namn på fastighetsmäklaren) om de kunde förlänga kontraktet med två månader, han gick med på det och skickade de nya kontraktet för underskrift. Det han dck inte hade talat om för paret var att han hade höjt hyran för dessa tillagda månader med 500$ mer i månaden. Hank visste att RockyMoose hade råd att betala mer och tvekade inte att höja den. Det var helt klart ett fegt drag eftersom RockyMoose i de senare annonserna för lägenheten var hyran höjd med 150$ och inte 500$ (en summa som han ändå blev tvungen att sänka för att kunna hyra ut lägenheten i fortsättningen).

Frasen som Rocky minns bäst när han försökte protestera mot hyreshöjningen var: "RockyMoose, du behöver inte gilla det, bara betala". RockyMoose protesterade men Hank svarade bara att "Han behövde pengarna". Han slutade protestera till slut och svalde sin stolthet och betalade $1450 i hyra de sista månaderna, men flera år senare fick han tillfälle att låta honom betala tillbaka. Bokstavligen.

Advertisement

Fem år senare är paret gifta och har fått ett barn, de bor fortfarande kvar i deras drömhus. Allt flöt på bra, när han en dag var på gatan där den giriga fastighetsmäklaren befann sig, hans kollega Phil skulle sälja sin lägenhet för att köpa sig ett hus och det var Hank som skulle sköta hela proceduren. RockyMoose visste att Hank slulle lura Phil, så han berättade allt som hade hänt honom när han hyrde en lägenhet av Hank, och bad honom att inte lita på honom. Phil blev chockad över Hanks beteende och gick med på att dumpa honom för en annan fastighetsmäklare.Genom att göra det hade RockyMoose lyckats med att den kära agenten förlorade 20.000$. Grädden på moset var hur Hank dumpades av Phil, han använde sig av samma fraser som fastighetsmäklaren hade använt mot RockyMoose fem år tidigare;

"Hej Hank, det är Phil, du jag har bestämt mig för att kontakta andra fastighetsmäklare. Jag tänker inte använda mig av dig... Nej, nej du behöver inte ge mig någon rabatt. Du skulle bara förlora pengar på det... Det är bara ett beslut jag har tagit... och nej, det har inget med RockyMoose att göra". Efter en liten paus la han till:

"Du behöver inte gilla det Hank. Bara acceptera det. Adjö!" 

Tags: Berättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack