Ett vänligt barn tar av sig sina sneakers och ger dem till en mindre lyckligt lottad kamrat - TittaPaVideon.se
x
Ett vänligt barn tar av sig sina sneakers…
Banken vill ta hans hus, han bestämmer sig för att riva det och ge nycklarna till bankdirektören En utnyttjad och oersättlig medarbetare hämnas genom att ta en dag ledigt

Ett vänligt barn tar av sig sina sneakers och ger dem till en mindre lyckligt lottad kamrat

17 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
3.776
Advertisement

Uppförande som medkänsla och vänlighet är något som bör undervisas, inte bara i hemmet utan också i skolan; först och främst är det föräldrarna som ska lära sina barn att alltid vara vänliga, förstående och snälla mot andra barn, men det är många som inte litar på dessa ord eftersom de är alldeles för unga. Många förstår värdet av detta först när de blir vuxna eller när det kanske är för sent, medan andra vet hur man omsätter dem i praktiken från en tidig ålder, och blir modeller för dygdigt beteende för oss alla.

Detta är den söta berättelsen m en pojke som heter Heitor som hade det goda hjärtat att hjälpa en jämnårig kamrat så gott han kunde, och gjorde sina föräldrar, och alla andra som var närvarande, häpna. Medan Heitor åt middag på en restaurang med sin familj i den brasilianska staden Aracatuba, i delstaten Sao Paolo, gick han iväg från bordet en liten stund och när han kom tillbaka berättade han vilket beslut han hade fattat, och lämnade alla närvarande förvånade. Det är pappan Jonathan Pereira som berättar om händelsen i ett inlägg på Instagram.

I sitt inlägg skrev Jonathan att hans son Heitor fick den rörande idén att ge sina skor till en jämnårig kamrat som var på samma restaurang eftersom hans föräldrar inte hade råd att köpa så dyra skor. "Jag ska skänka mina sneakers till en kamrat, Gud säger att det är en bra idé!" Uppenbarligen svarade Heitors föräldrar, förvånade och rörda på samma gång, att om han verkligen ville göra det så fanns det ingen som hindrade honom, men först skulle han vara tvungen att fråga kamraten om vad han hade för storlek i skor, vilket han redan hade gjort. 

I den korta video som lades upp på Instagram av pappa Jonathan Pereira kan man tydligt se den modige lille Heitor som diskret gick fram till kamraten och ger honom gymnastikskorna. En väldigt enkel men extraordinär gest för ett barn i hans ålder.

Advertisement

Nuförtiden är det inte lätt att träffa barn som är så empatiska, snälla och stödjande och redo att ge en hand till dem som är mindre lyckligt lottade; efter att ha läst denna mycket ömma berättelse om solidaritet mellan barn, kom alltid ihåg: det är inte sant att den senaste generationen inte växer upp med det förflutnas värderingar, det bevisar lille Heitor!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack