"Min 6-åriga son går upp klockan 6 på morgonen och gör hushållsarbete" en mamma ger upphov till stark debatt - TittaPaVideon.se
x
"Min 6-åriga son går upp klockan 6…
Tre trillingar som delar allt i livet: Hon kommer 5 timmar för sent när hon ska hämta sin son på en fest och det slutar med att han inte längre blir bjuden

"Min 6-åriga son går upp klockan 6 på morgonen och gör hushållsarbete" en mamma ger upphov till stark debatt

08 Januari 2022 • Av sofia
782
Advertisement

När du är ett barn men inte alltför liten försöker föräldrarna alltid skapa en subtil balans mellan att ha roligt och bli ansvarstagande. Naturligtvis bör våra barn inte tyngas alltför mycket av de små eller stora dagliga sysslorna som måste utföras för att driva ett hushåll, men ändå finns det vissa föräldrar som inte bara uppfostrar sina barn till ordning och reda, utan som också uppfostrar väldigt, väldigt ansvarsfulla små vuxna från tidig ålder. Till exempel den asiatiska mamman som lade upp en video på TikTok som på kort tid spreds runt om i världen och gav upphov till stark kontrovers...

Den här korta videon som snabbt blivit populär på webben och som lades upp på TikTok av användaren shopping666 visar en 6-årig asiatisk pojke som utför en del hushållsarbete innan han går till skolan på morgonen. Hittills är allt normalt förutom att bildtexten lyder: "Mitt barn är sex år och går upp klockan sex varje dag för att laga sin egen frukost, utföra sitt eget hushållsarbete och sedan gå till skolan."

Man kan faktiskt se det mycket flitiga barnet som omedelbart börjar jobba: han vaknar klockan 6 på morgonen, tvättar sig, klär på sig, bäddar sin säng, går till köket och förbereder sin egen frukost och efter att han har ätit tar han de koppar och fat han använt och tvättar dem i diskhon med diskmedel, sedan går han tillbaka till sitt sovrum för att byta om, ta på sig nya kläder och stryka de tvättade och sedan placera dem prydligt i lådorna och i skåpen.

När han väl hade tvättat sig i badrummet tog han hand om en massa smutstvätt, dammsög under sin säng och sopade vardagsrumsgolvet.  Sedan, precis innan han gick till skolan tog han två soppåsar i händerna och lämnade huset med sin skolväska på ryggen. Ett barn som kanske bara är sex år men som beter sig hemma som om han vore en riktig vuxen med ett ansvar. Allt detta börjar klockan 6 varje dag innan han går till skolan och spenderar dagen tillsammans med sina klasskamrater.

Vi vet inte om allt detta ansvar kommer från mammans uppfostran (även om det är det mest troliga), men faktum är att många användare som kommenterade videon som blev viral inte alls höll med henne.

Advertisement

Faktum är att många tycker att det i grunden är orättvist att ge så mycket ansvar till ett barn i hans ålder på det här sättet och att sanningen alltid ligger någonstans i mitten.

Vad tycker du om denna mamma som vill göra sitt barn mer ansvarstagande? Är hon för hård mot barnet eller gör hon rätt i att uppfostra honom på det här sättet?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack