Hur man somnar på mindre än en minut med "4-7-8" metoden och slipper ligga sömnlös

av sofia

02 Januari 2022

Hur man somnar på mindre än en minut med "4-7-8" metoden och slipper ligga sömnlös
Advertisement

Sömnlöshet är en störning som många människor lider av, vars orsaker kan vara väldigt många. Även när problemet inte är kroniskt kan det hända oss alla ibland att ha svårigheter att somna eller njuta av en god och utvilande sömn. Även här är anledningarna många och ofta även kopplade till våra matvanor eller våra rutiner. Innan man går och lägger sig bör man undvika vissa livsmedel och telefoner och datorer bör stängas av minst en halvtimme innan man går och lägger sig. Vi kan sedan ta till en naturlig och ganska effektiv metod för att få vår kropp att slappna av och sova. Vilken? Den så kallade "4-7-8"-metoden som har sina rötter i yogaandning.

via Sleep Foundation

Advertisement
Pexels

Pexels

Tack vare denna metod som utarbetades på Harvard, som inte är något annat än en andningsteknik, verkar det kunna gå att somna på knappt en minut, 57 sekunder för att vara exakt! Det viktiga är att veta hur man utnyttjar denna korta tid på exakt rätt sätt. Idén kom från Dr Andrew Weils och är uppdelad i tre huvudpunkter:

Andas in i 4 sekunder
Håll andan i 7 sekunder
Andas ut i 8 sekunder
Allt detta måste upprepas i minst 3 gånger, i totalt 57 sekunder, vilket är den tid som krävs för att vår kropp ska slappna av tack vare denna andningsteknik som hämtar sin inspiration i yoga.

Advertisement
Pexels

Pexels

Om du undrar hur det kan komma sig att något så enkelt som att "andas" kan vara så fördelaktigt, kommer vi nu att förklara det för dig på ett mycket enkelt sätt. Tack vare denna typ av andning lyckas vår kropp "bromsa". Vi kan lugna ångest, sluta producera adrenalin och dessutom fokuserar sinnet enbart på andningen, - en icke-banal faktor om vi tar hänsyn till alla sinnesintryck som vi tar emot varje dag utifrån. Under dessa 57 sekunder fokuserar vi dock enbart på oss själva. Det rör sig därför om en effektiv teknik för att bli kvitt oro och stress som vi alla skulle kunna använda oss av i slutet av dagen. Det handlar ju trots allt bara om att andas!

Låt oss få veta ifall även du lyckas sova bättre efter att ha provat denna teknik!

Advertisement