Hur man rengör en mokabryggare - tre användbara tips för att få den att bli som ny igen med enbart naturliga ingredienser - TittaPaVideon.se
x
Hur man rengör en mokabryggare - tre…
Hon bestämmer sig för att adoptera tre ungdomar som hon har tagit hand om i 18 år - den rörande överraskningen (+VIDEO) Han promenerar i snön för att gå på en arbetsintervju - en man som ser honom erbjuder honom genast ett jobb

Hur man rengör en mokabryggare - tre användbara tips för att få den att bli som ny igen med enbart naturliga ingredienser

05 December 2021 • Av sofia
687
Advertisement

Alla gillar väl att njuta av en god fika under dagen, en stund som präglas av avkoppling och godsaker. I det här fallet finns det inget bättre än att njuta av en kopp nybryggt kaffe, varför inte en espresso om du har en mokabryggare hemma? Om du använder den en eller flera gånger om dagen tenderar denna lilla maskin att slitas ut med tiden och med för mycket användning. I dessa fall är det viktigt att med jämna mellanrum utföra en noggrann rengöring av mokabryggan.

image: Pixabay

Idag vill vi ge dig några mycket praktiska och enkla tips för att noggrant rengöra din mokabryggare utan att nödvändigtvis ta till produkter som ibland kan göra mer skada än nytta. Här kommer några tips på hur du tar bort mögel, smuts, kalk och dålig lukt från din mokabryggare med helt naturliga ingredienser.

  • Vitvinsvinäger: om du vill få bort spår av mögel eller dålig lukt från mokabryggaren, kan du ställa den på plattan utan kaffe med bara vitvinsvinäger och vatten i lika delar. Om du vill kan du tillsätta en tesked salt. Du ska se att resultatet kommer att vara över förväntan!

 

  • Citronsyra: Om du inte har använt din mokabryggare på väldigt länge och inser att den skulle behöva rengöras noggrant eftersom det finns mycket kalkavlagringar i den är citronsyra en mycket praktiskt och effektiv lösning. Allt du behöver göra är att fylla bryggaren upp till ventilen med lika delar citronsyra och vatten och sedan ställa den på plattan. Om du vill kan du lösa upp en tesked salt i vattnet och en till i filtret för att uppnå ett ännu bättre resultat. När vätskan har kommit ut ur mokabryggaren, låt den stå stängd i en halvtimme och töm den sedan helt. Om det behövs kan du ta hjälp av en gammal och oanvänd tandborste för att ta bort kalkavlagringar eller andra beläggningar, skölj sedan med varmt vatten och torka mokabryggaren ordentligt efteråt.
image: Pixabay
  • Bakpulver: En blandning av bakpulver och vatten är det perfekta sättet att rengöra mokabryggarens utsida om den har fläckar eller har ingrodd smuts, med hjälp av en mjuk svamp. För att göra rent insidan ordentligt bör du istället använda en grövre svamp med vatten och bikarbonat. Precis som du kan fylla den med vatten och citronsyra eller vitvins vinäger och låta det koka upp kan du även gör samma sak med lika delar bakpulver och vatten, men glöm sedan inte att använda den med bara vatten eller eventuellt med bara en matsked kaffe i en gång innan du kokar kaffe i den för att få bort alla rester och eventuell smak.

Har du någonsin provat dessa naturliga rengöringstips för din gamla slitna mokabryggare? Hur fungerade de för dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack