6 enkla steg att följa för att avfrosta din frys på bästa sätt - TittaPaVideon.se
x
6 enkla steg att följa för att avfrosta…
Han byter ut sin frus katt utan att hon märker det - en helt absurd historia Hon anklagas för stöld i mataffären där hon brukar handla, men hon stämmer dem och blir miljonär

6 enkla steg att följa för att avfrosta din frys på bästa sätt

06 December 2021 • Av sofia
753
Advertisement

Alla vet att både kylen och frysen bör frostas av med jämna mellanrum. Det finns ingen gemensam regel som talar om för oss hur ofta vi bör göra det, men åtminstone en gång om året är att rekommendera. Många av oss glömmer dock bort att frosta av kylen eller frysen ordentligt och fortsätter att alltid fylla den med färska eller frysta produkter. Vad kan man då göra när frost och is tar så mycket plats att det blir svårt att få plats med maten?

För att bli av med is och frost som tar upp onödigt utrymme inuti kylfack och frysfack rekommenderar vi dessa sex steg för att tina upp dem på ett korrekt, snabbt och effektivt sätt:

  • Töm kylen och frysen: försök planera in vilken dag du vill frosta av den, för på detta sätt kommer du inte bara att ha tid att hitta en tillfällig plats för att förvara färsk eller fryst mat (kanske en andra frys eller en bärbar kyl, termiska påsar, eller helt enkelt tillgång till en frys hos vänner, grannar eller släktingar) men även för att lämna alla inre fack helt tomma för att kunna frosta av och göra rent ordentligt.
  • Stäng av strömmen: det är inte ett problem för frysen i sig, men om frysen har samma anslutning som kylens strömförsörjning skulle det innebära att temperaturen i kylen också stiger och att den kommer att behöva "jobba" hårdare för att sedan nå rätt temperatur igen. Rådet är i princip att stänga av både frysen och kylen samtidigt och hitta en alternativ och tillfällig plats för maten i väntan på att få återvända till kylan.
  • Smält isen inuti: för att frosta av den snabbare rekommenderar vi att du gör i ordning fuktiga trasor och en skål med varmt vatten. Placera sedan denna inuti frysen för att påskynda avfrostningsprocessen, samtidigt som du lägger ut de fuktiga trasorna inuti. Om det svämmar över, vrid ur trasorna eller handdukarna snabbt, om du vill kan du även ta hjälp av en hårtork för att värma dem.
image: Pixabay
  • När det gäller hårdare och mer motståndskraftig is: om det finns hörn där isen är särskilt motståndskraftig kan du ta hjälp av en träslev, utan att använda våld men genom att försiktigt ta bort den, eller så kan du placera små skålar med varmt vatten under dessa hörn med hård is för att påskynda upptiningsprocessen.
  • Att rengöra det inre facket: när avfrostningsfasen är klar, rengör frysens insida med en desinficerande produkt eller med en blandning av tvål med lite citron och vinäger. Skölj sedan med varmt eller ljummet vatten och torka sedan av.
  • Sätt igång frysen igen: koppla på strömmen igen och vänta tills den når rätt temperatur (vanligtvis -18 grader för moderna frysar), sätt sedan tillbaka den frysta maten.

Enkelt, eller hur?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack