Så här håller du dina tofflor rena under vintern - några enkla tips som inte är särskilt krävande - TittaPaVideon.se
x
Så här håller du dina tofflor rena…
Hon emigrerade till USA med bara 300 dollar på fickan som städhjälp, men idag arbetar hon på NASA Hon designar och syr sina egna kläder med inspiration från 30- och 40-talet:

Så här håller du dina tofflor rena under vintern - några enkla tips som inte är särskilt krävande

10 December 2021 • Av sofia
1.039
Advertisement

När det är sommar och vi har öppna tofflor gjorda huvudsakligen av plast, kanske vi inte ägnar så mycket uppmärksamhet åt smutsen som samlas under sulan eller på insidan, kanske just för att vi brukar ha dem utan strumpor, men när den kalla årstiden kommer och de öppna tofflorna ersätts av varmare tofflor, bör vi ta hänsyn till det faktum att dessa då och då behöver en ordentlig rengöring både invändigt och utvändigt och en fullständig sanering. Så här kan du göra det hemma, med bara några få enkla steg och med några produkter som är mycket lätta att få tag i.

via: The Spruce

Om du har tofflor i tyg eller syntetmaterial:

Först och främst, använd en borste, men också en trasa eller våtservetter för att rengöra sulan från all smuts, men var försiktig: om det finns särskilda fläckar, som olja eller mat, måste de behandlas först och tas bort antingen med specifika fläckborttagningsmedel eller med hemgjorda metoder. Låt verka i cirka 15 minuter innan du tvättar dina tofflor.
Om du vill tvätta dem i tvättmaskinen kan du lägga in dem tillsammans med tvätt med liknande färger, att välja ett tvättprogram på 40 grader är att rekommendera. Lägg sedan till ett par matskedar bikarbonat i tvättmedelsfacket eller direkt i tvättrumman.
Vill du tvätta dem för hand? Fyll en balja med varmt vatten och tillsätt en sked tvättmedel och två skedar bakpulver, låt sedan tofflorna ligga och dra i ca 30 minuter, vrid ur dem för att släppa ut överflödigt vatten, töm baljan och fyll den sedan med rent vatten, skölj tofflorna igen. För att bli av med skummet, håll dem under rinnande vatten och pressa dem sedan igen. Sedan är det bara att låta dem torka ute i det fria på en ventilerad plats och gärna i solen.

Om du har mocka eller läderfodrade tofflor:

1. Rengör sulan noggrant
2. Ta bort smuts från ovandelen med en lämplig borste
3. Om det finns oljefläckar, använd majsstärkelse och talk, låt det suga upp fläcken och borsta sedan bort överflödet.
4. Om insidan är i päls, lägg i lite bakpulver för att täcka ytan, låt det verka i ungefär en timme, ta sedan bort allt med en borste.
5. För att tvätta insidan, blöt tofflorna med en halv liter varmt vatten och en tesked tvättmedel för ull och ömtåliga tvätt, gnugga blandningen på den smutsiga delen tills du får bort fläckar och smuts.
6. Lufttorka på ventilerad plats.

image: Guardachevideo

Och hur gör man med läder eller skinntofflor?

Allt du ska behöver göra är att rengöra sulan och sedan ovandelen med en lämplig borste eller trasa, avsluta jobbet med en rengöring baserad på specifika läderprodukter, de som används för vanliga skor. Om du sedan vill tvätta insidan, uppnår du bästa resultat om du använder sadeltvål.

Har du någonsin testat dessa tips? Hur fungerade de för dig? Har du gjort rent dina tofflor ordentligt?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack