Svarta stekpannor? Du kan få dem att se ut som nya igen med hjälp av lite alluminiumfolie - TittaPaVideon.se
x
Svarta stekpannor? Du kan få dem att…
Hon designar och syr sina egna kläder med inspiration från 30- och 40-talet: Ta farväl av vinterkylan: 6 tips för att undvika att vrida upp värmen till max och spara på räkningarna

Svarta stekpannor? Du kan få dem att se ut som nya igen med hjälp av lite alluminiumfolie

10 December 2021 • Av sofia
1.034
Advertisement

Allt eftersom tiden går tenderar föremål att slitas ut, ytan förstörs, ibland blir saker och ting till och med svarta, mögliga, eller ingrodda med smuts. Allt från stekpannor till kastruller, till heminredning, kläder och barnleksaker, allt förstörs med användning och tidens gång. Men finns det något sätt att "stoppa" tiden för några av dessa värdefulla och användbara hushållsartiklar? Apropå detta vill vi idag avslöja ett mycket enkelt gör-det-själv-trick för dig som gör att du kan rengöra dina stekpannor noggrant och få dina svärtade och fläckiga kastruller att se ut som nya!

via: CNET
image: Guardachevideo

Om du har stekpannor i hemmet som har använts sedan flera år tillbaka om och om igen och märker att de har blivit svarta eller är väldigt nedsmutsade och fläckiga och du inte vet hur du ska göra rent dem, behöver du absolut inte ta till några speciella rengöringsprodukter av något slag, för du har troligen redan svaret hemma utan att du ens visste om det.

Oavsett om det är stekpannor eller kastruller, kan fettfläckar eller enkla brännskador vara svåra att få bort, men det räcker faktiskt med en enkel boll av aluminiumfolie (eller stanniolpapper som en del kallar det) för att lösa problemet på nolltid. Allt du behöver göra är att ta lite aluminiumfolie som du förmodligen redan har hemma, rulla ihop det till en medelstor boll och börja gnugga på ytan av den fläckiga stekpannan. Men först bör du läsa vidare innan du fortsätter!

image: Guardachevideo
Du bör inte skrubba ytan på kastrullen eller pannan med enbart den "torra" aluminiumkulan, du bör först strö över ytan på det du ska rengöra med ett bra rengöringsmedel, även det du använder för att diska går bra. En droppe eller två och börja sedan gnugga ytan på pannan eller kastrullen med din hemmagjorda foliekula.
 
Om du gnuggar hårt och har lite tålamod kommer du att se att resultatet blir otroligt bra och att din kastrull eller stekpanna kommer att se ut som ny igen. Ta farväl av fettfläckar och inbrända matrester, allt du behöver är helt enkelt lite aluminiumfolie!
 
Kände du till det här billiga gör-det-själv tricket?
 
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack