En ensam flicka närmar sig motorvägen, men en man ingriper och lugnar henne med lite gospel musik

av sofia

01 April 2022

En ensam flicka närmar sig motorvägen, men en man ingriper och lugnar henne med lite gospel musik
Advertisement

Har du någonsin träffat din skyddsängel? Den där okända personen som ödet av en ren slump, placerar på din vandring genom livet och som skulle kunna hjälpa dig i en svår stund i ditt liv? Om detta har hänt dig, då har du tur. Det är inte alltid man har turen att möta en.

Människor som man träffar för första gången och som sträcker fram en hand utan att be om något i gengäld är mycket sällsynt. Precis som mannen vi ska berätta om idag.

via NBC News

Man saves baby crawling on the side of the road. “I just stopped and, when I got out, there was a baby … almost in the...

Pubblicato da WPMT FOX43 su Martedì 17 giugno 2014

Det här är Bryant Collins, en mekaniker från Georgia som en helt vanlig dag förvandlades till en skyddsängel. Bryant satt i sin bil på Highway 72 när han märkte att något ovanligt rörde sig längs vägkanten.

Om du tror att det var ett herrelöst husdjur har du fel. Mekanikern såg en liten tjej som bara kan ha varit några år gammal gå helt ensam på vägen. Och vi pratar inte om en landsväg, utan om en statlig motorväg.

När Bryant insåg att det faktiskt var ett barn, saktade han ner hastigheten och stannade vid vägkanten efter att först ha kontrollerat att han inte orsakade problem för andra förare så klart.

"I början trodde jag inte att det var en liten flicka. - sa Bryant - Det verkade absurt att någon i den åldern kunde vara helt ensam där, mitt ute i ingenstans. Sedan insåg jag att det verkligen var så och bestämde mig för att stanna. Lyckligtvis kom det inga andra bilar fast det var en av de mest trafikerade vägarna i området och jag kunde stanna vid vägkanten utan alltför stora problem. Jag klev ur bilen och kollade först att allt var okej och att ingenting hade hänt henne. Efter några sekunder bestämde jag mig för att ringa polisen. - fortsatte mekanikern att berätta - Under tiden försökte jag på alla sätt att lugna barnet. Hon var väldigt upprörd och grät, så jag tog upp telefonen och satte på lite gospelmusik... och strax därefter blev hon lugnare."

Advertisement

Bryant och flickan fick sedan sällskap av polisen som inom två timmar också lyckades spåra barnets föräldrar. Hon hade lämnat hemmet strax innan medan föräldrarna var distraherade och hade omedvetet gett sig av bort mot motorvägen.

Mekanikerns gest var inte bara viktig för barnet, utan också för honom själv. Han hade haft ett tufft förflutet och att göra något för någon hade fått honom att känna sig användbar. "Jag mådde bra. Jag gjorde något snällt för en person i nöd och känslan av välbefinnande är obeskrivlig." - erkände Bryant.

Vi kan bara föreställa oss hur viktigt det måste ha varit för honom att för en dag få leva som en "hjälte". Vi vill tacka honom för hans gest och för att han påminde oss om att det är dessa små handlingar som ger oss förtroende och hopp om en bättre värld.

Advertisement