Hon klassas som ett barn med inlärningsproblem i skolan, men sedan kommer det fram att hon har lika hög IQ som Einstein - TittaPaVideon.se
x
Hon klassas som ett barn med inlärningsproblem…
Ett marsvin gnager av sin mattes lugg medan hon sover och bilderna är verkligen roliga En farmor ger sina 5 barnbarn likadana pyjamasar, men lämnar det 6:e utanför för att det är ett halvsyskon - bilden som upprört många människor på nätet

Hon klassas som ett barn med inlärningsproblem i skolan, men sedan kommer det fram att hon har lika hög IQ som Einstein

15 December 2021 • Av sofia
727
Advertisement

Vid 4-års ålder ansågs hon vara den svagaste personen i klassen, mobbad av andra barn på grund av att hon lider av autism och ansågs oförmögen att lära sig saker av lärarna i hennes skola. Adhara Pérez Sánchez familj gav dock inte upp. Efter att ha förstått barnets potential hittade de en lämplig skola för henne. Resultaten? Adhara avslutade lågstadiet vid 5 års ålder, högstadiet vid 6 års ålder och gymnasiet vid 8 års ålder. Som 9-åring gick hon på CNCI University i Mexiko där hon studerade systemteknik och matematik.

Vid första ögonkastet ser Adhara Pérez Sánchez ut som vilken vanlig liten tjej som helst som älskar att leka utomhus och skrattar åt tecknade filmer. Men Ahara är ett extraordinärt barn, extremt intelligent och inte alls som de flesta andra. Hon har ännu inte fyllt tio och har redan gått ut gymnasiet. Just nu studerar hon på universitetet för att få inte en utan två examina: en i industriteknik i matematik och en i systemteknik.

Ahara har en otroligt hög IQ som når hela 162 poäng. För att ge dig en uppfattning om vad detta betyder, kan du tänka att anmärkningsvärda genier som Albert Einstein och Stephen Hawking hade en uppskattad IQ på 160 poäng. Men detta underbarn har inte alltid varit medveten om att hon var så smart. Innan någon lade märke till de två egenskaperna hade hon fått diagnosen Aspergers syndrom, en störning som ligger inom autismspektrumet.

Som många vet är autism en dysfunktion som skapar svårigheter vid inlärning och sociala interaktioner och tyvärr var Adahara inget undantag från dessa symtom. De tre huvudsakliga symptomen på autism är försenade milstolpar, sociala svårigheter och problem med verbal och icke-verbal kommunikation. Detta innebar att en traditionell skola inte skulle vara en plats för sund tillväxt för Adhara.

Hennes föräldrar berättar förfärat att den lilla flickan tillbringade ett fruktansvärt första år i skolan där hon hela tiden blev retad. De andra barnen var hänsynslösa och behandlade henne illa, kallade henne "konstig" och "annorlunda" på grund av hennes tillstånd. "Jag såg Adhara leka i ett litet hus", sa mamman. "De andra barnen märkte det och låste in henne. Sedan började de sjunga: Konstig, konstig! Och så började de kasta stenar på det lilla huset. Det var hemskt".

Advertisement

Inte ens hennes lärare trodde på henne. De talade om för hennes föräldrar att hon sov i klassrummet och inte visade något intresse för lektionerna. Det är inte konstigt att lilla Adhara vid en viss tidpunkt inte ville gå i skolan längre! Adharas föräldrar förstod dock barnets potential och det faktum att det inte var hon som var problemet, utan snarare den missanpassade studieplanen för deras dotter. Så när de väl hittade lärare som specialiserade sig på underbarn såg de henne återfödas.

På ett ögonblick avslutade Adhara lågstadiet vid 5 års ålder, högstadiet vid 6 års ålder och gymnasiet när hon var 8 år gammal. Som nioåring gick hon redan på CNCI University i Mexiko för att studera systemteknik och matematik. Studierna är inte bara roliga och enkla för henne, utan hon har även tagit sig tid för att skriva en bok om sina upplevelser med en titel som kan vara till stor inspiration för alla: "Ge inte upp".

Och om hon aldrig har gett upp, kan även vi klara det. Bra jobbat Adhara!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack