Alla deras 10 barn började studera på universitetet vid 13-års ålder efter att ha fått sin utbildning i hemmet - TittaPaVideon.se
x
Alla deras 10 barn började studera…
Hon är 50 år, han 61 och de har precis fått sitt första barn - ett Hon spenderar mer än 300 dollar på hamburgare på en snabbmatsrestaurang för att donera dem till hemlösa - en tjej hamnar i blåsväder på grund av sitt val

Alla deras 10 barn började studera på universitetet vid 13-års ålder efter att ha fått sin utbildning i hemmet

25 November 2021 • Av sofia
468
Advertisement

I familjen Harding verkar det finnas ett mycket speciellt mönster, som verkar säga en enda sak: Kit och Monalisa Hardings barn är alla genier! Alla 10 barn till detta otroliga par, som nu båda två är i 50-års åldern, började på universitetet vid 13-års ålder, vilket visar på en stor studiebenägenhet. Är de alla genier eller gömmer de en liten hemlighet? Vi vet inte säkert, - förmodligen är de väldigt intelligenta i familjen, - men det som skiljer dessa barn från alla andra är deras skolgång. Kit och hans fru utbildade faktiskt alla sina barn i hemmet. Detta kallas hemundervisning och är ganska vanligt i vissa delar av världen, särskilt i detta historiska ögonblick, med en pandemi på gång där många familjer ofta inte har möjligheten att kunna skicka sina barn till skolan.

Ledordet för familjen Harding verkar vara "homeschooling", eftersom alla deras barn (hela 10 stycken!) har fått så kallad hemundervisning, och uppnått helt otroliga resultat. Alla barnen kunde börja studera universitetskurser vid 13-års ålder. Hannah, den äldsta dottern, som nu är 34 år gammal, var ett matematiskt underbarn och vid bara 17 år hade hon redan sitt diplom utfärdat av Auburn University i Montgomery (USA)!

Bland sin barn hade Kit och Monalisa också nöjet att uppfostra världens kanske yngste advokat, Seth Harding, som avslutade sina studier och tog kvalificeringsprovet vid 19-års ålder. Kort sagt, en familj full av små genier? Enligt mamman är det inte riktigt så.

Monalisa Harding insisterar på att hennes barn inte är "genier", även om de är väldigt duktiga, men hon tillskriver deras framgång främst den ansträngning de lagt ner på sina studier och det faktum att de gjort allt hemma, så både hon och Kit har gjort många uppoffringar. "Att genomföra hemundervisning är så effektiv att alla kan göra det. Det handlar bara om att föräldrarna tar sig tid att göra det och prioriterar sina barns utbildning framför allt annat. Vi är inte en rik familj, vi har varit tvungna att göra många uppoffringar för att ha tid att låta var och en av dem studera individuellt" berättar mamman stolt.

Paret är nu ganska kända för sin undervisningsmetod, så pass mycket att de 2014 gav ut en bok om det. Hemundervisning är en utbredd praxis i vissa delar av världen, men fortfarande inte ännu alltför väl etablerad. Vad tycker du om saken? Tror du att det kan vara mer effektivt än skolan?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack