Hur du tvättar glaset ugnen i några få steg och gör det rent och glänsande igen - TittaPaVideon.se
x
Hur du tvättar glaset ugnen i några…
Kaninen gnager på hennes Louis Vuitton väska, skor och hår: skada för över 2 300 euro men hon älskar den Eleven hade inte hittat någon barnvakt, så läraren erbjuder sig att passa hennes lilla dotter åt henne under lektionen

Hur du tvättar glaset ugnen i några få steg och gör det rent och glänsande igen

20 November 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
32.752
Advertisement

Vi vet mycket hur jobbigt det är att öppna ugnen och inse att dubbelglaset behöver rengöras noggrant, tvättas och slutligen desinficeras. Det är för mycket arbete, slöseri med tid, energi och det behövs lämpliga produkter för att komma igång med det här. Men om vi berättade för dig att det finns en enkel metod som kostar lite och som gör att du kan få ugnen tillbaka som ny och väldigt glänsande?


image: Guardachevideo

Först och främst, detta behöver du:

Lite vatten
En träslev
Kökshandduk eller hushållspapper eller absorberande papper
en sprayflaska
Lite citronsyra

Så här ska du gå tillväga för att behålla glaset i din ugn rent och glänsande som om det aldrig hade använts: fyll sprayflaskan med en liter vatten och två matskedar citronsyra och skaka sedan innehållet och spraya det på ugnens inre glas; låt det verka i cirka 10 minuter. Täck sedan ena änden av träsleven med en trasa eller absorberande papper (hushållspapper går lika bra), och torka försiktigt glasets yta; om din ugn har ett dubbelt invändigt glas blir resultatet ännu bättre!

image: Guardachevideo

Et voilà, glaset i ugnen kommer att vara nytt som aldrig förr; som att du aldrig hade använt det. En mycket viktig sak: blandningen av vatten och citronsyra som du använde för att rengöra glaset i ugnen i ditt kök, kan du också enkelt använda för rengöring av extremt smutsiga kastruller och glöm inte att rengöra insidan av ugnen minst en gång i månaden!

Har du någonsin provat denna rengöringsteknik? Om ja, vad tycker du? Skriv i kommentarerna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack