Mannen hittar 110 000 pund på sitt konto och banken försäkrar honom att han kan spendera dem: 9 månader senare kommer kallduschen - TittaPaVideon.se
x
Mannen hittar 110 000 pund på sitt…
Mamman upptäcker förvånat att hennes döttrar inte kan vara med på en födelsedagfest Pappan går med dottern till altaret och på vägen dit ber han även styvpappan att gå med dem

Mannen hittar 110 000 pund på sitt konto och banken försäkrar honom att han kan spendera dem: 9 månader senare kommer kallduschen

15 November 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
3.279
Advertisement

Föreställ dig att du oväntat får en stor summa pengar - dina egna pengar som du kan spendera hur du vill! En riktig förmögenhet. Föreställ dig då att någon efter några månader berättar att det hade blivit fel och att pengarna faktiskt inte var dina ... Hur stor skulle besvikelsen bli? Allt detta hände tyvärr Russell Alexander, en 54-årig man från Sutton, Norfolk (Storbritannien), som hade fått höra från sin egna bank att de oväntade pengarna var hans.

via: Dailymail

The find has prompted some heated debate

Pubblicato da Liverpool Echo News su Giovedì 11 novembre 2021

Russell Alexander är en 54-årig brittisk hantverkare som plötsligt fick flera stora betalningar skickade till sitt bankkonto som han inte kunde förstå var de kom ifrån. Mannen ringde sin bank, Barclays, flera gånger för att få information om alla dessa pengar: under 9 månader hade mannen fått flera betalningar, totalt 110 000 pund! Banken hade försäkrat honom om att pengarna var "ett gammalt arv" och att han, en gammal och trogen kund till banken, kunde använda pengarna på vilket sätt han ansåg lämpligt. Vid det tillfället bestämde sig Russell för att investera i att öppna ett B&B i ett hus som han hade köpt för pengarna från en separation, men som behövde en hel del renoveringar.

Problemet är att efter 9 månader av hopp, ansträngning och investeringar kontaktade banken mannen igen och bad om ursäkt för det tragiska misstaget: att pengarna av misstag hade överförts till hans konto.

Banken, utöver en formell ursäkt, ersatte Russell med 500 pund för skadan - ett förslag som äcklade mannen, som naturligtvis redan hade spenderat en hel del pengar. "Det var inte vettigt att de överförde de pengarna till mig, men jag dubbelkollade med banken och en revisor: de sa alla att de var mina och att jag kunde spendera dem. Jag har varit kund hos banken i 40 år och jag är äcklad över att de behandlar så deras lojala kunder" kommenterade Russell, som är i ett hav av skulder: "Efter att ha gett mig nio månader av falskt hopp är deras utbetalning på 500 £ en total förolämpning".

Advertisement

Nu måste mannen fortsätta arbeta i vem vet hur många år till bara för att betala tillbaka de utgifter som han försökte starta ett företag med.

Och vad skulle du ha gjort i hans ställe?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack