Den här tjejen har bestämt sig för att inte skaffa barn eftersom "hon vill spara pengar och sova mer" - TittaPaVideon.se
x
Den här tjejen har bestämt sig för…
En handikappad man utan pengar ringer desperat polisen: de kör hem mat och ljus Han ber om skilsmässa från sin fru efter bara en månads äktenskap:

Den här tjejen har bestämt sig för att inte skaffa barn eftersom "hon vill spara pengar och sova mer"

18 November 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
1.821
Advertisement

Vi lever i ett samhälle som alltid har skapat mycket stark press på den roll som kvinnor måste ha i vardagen; familjemor, fru, husvärdinna och så vidare. Men vad händer om en kvinna önskar att vara en person fri från alla sociala begränsningar, inte ville bilda familj till varje pris och framför allt inte vill bli mamma? Detta är en legitim önskan som fortfarande ses med många fördomar idag, men det finns en tjej som har bestämt sig för att utnyttja kraften i sociala medier för att "ropa" ut sina idéer till världen utan rädsla ...

Hon heter Evi och hon använde sin mycket populära TikTok-kanal för att publicera en kort video där tjejen inte är rädd för att "ropa" till webbens värld vad hon tycker om det samtida samhället och kvinnors roll i det; den här tjejen verkar trots allt ha väldigt tydliga idéer om hur hon ska vilja leva sitt vuxna liv, det vill säga utan man och framför allt utan barn. I den korta videon som publicerades på TikTok, sa Evi: "Dagens samhälle säger, 'Kvinna, du kommer att ångra att du inte fick barn." Men jag säger: "Jag vill bara sova mer."

Verkligen provocerande ord som uppenbarligen inte tog lång tid att nå världens hörn på webben. Videon är kommentrad och delad av hundratusentals användare, vilka många stod på Evis sida, medan andra sa att, samtidigt som de respekterade hennes idéer och livsval, så delar de inte hennes åsikt och skulle aldrig förändra valet att ha barn för ett liv i komfort, individualism och utan en familjeenhet.

Flickan lade också till i sin publikation på TikTok att hon inte bara föredrar att inte skaffa barn och bilda familj för att "hon vill sova mer och inte förlora timmars sömn", utan också för att hon är övertygad om att gifta liv eller helt enkelt föda ett eller flera barn, tömmer en persons bankkonto; så ju färre barn, desto mer pengar sparar du till dig själv och dina behov.

Visst är valet av Evi legitimt och måste därför respekteras i alla aspekter, men det är intressant att notera hur många användarkommentarer till hans ord på TikTok återspeglar ett samtida samhälle som fortfarande kämpar för att hitta utrymme för idén att en kvinna kan helt enkelt känna sig fri och tillfredsställd även utan att ha sällskap av en partner och ha fött ett eller flera barn.

Vad tycker du om det? Skriv i kommentarerna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack