Man bör aldrig hänga kläder inomhus - det här är några av anledningarna - TittaPaVideon.se
x
Man bör aldrig hänga kläder inomhus…
Hennes 9 månader gamla son har så mycket hår att det ser ut som att han har en peruk: Hon gillar inte att leka med sina barn och föredrar att ha egentid:

Man bör aldrig hänga kläder inomhus - det här är några av anledningarna

14 Oktober 2021 • Av sofia
2.971
Advertisement

Vi gör det alla när vädret ute är dåligt, när det regnar, när det blåser eller när det är för hög luftfuktighet. Vi hänger kläderna inomhus för att låta dem torka, något vi alla har gjort minst en gång i våra liv, utan att veta att det kan få oönskade följder som skulle kunna skada hälsan hos dem som bor innanför husets väggar. Här är några anledningar till att det aldrig är en bra idé att torka sina kläder inomhus, även om du inte visste om det!

image: Pixabay
  • Luftfuktigheten i kläderna som ännu inte är torra kan orsaka andningsproblem: detta gäller särskilt för astmatiker. På samma sätt som det kan vara farligt att inandas mögelsporer, kan det även vara skadligt att dela samma inomhusluft som fuktig tvätt och tyger.
  • Luftfuktighet kan orsaka allvarliga luftvägsinfektioner: en hög luftfuktighet inomhus, särskilt den i hemmet, kan inte bara orsaka allvarliga problem för alla människor som redan lider av astma, utan kan också ge liv åt oväntade luftvägsinfektioner och bör därför absolut undvikas.
  • Mögel kan spridas snabbt i rummet: om vi hänger tvätten i ett rum hemma ökar luftfuktigheten i rummet med cirka 30%, just för att det varma vattnet som finns kvar i tvätten förångas och luften vi andas kan fyllas med osynligt mögel och svampar som kan vara skadliga för vår hälsa.
image: Hippopx
  • Det kan öka känslan av kyla i husets rum. Om man hänger kläderna på tork inomhus kan känslan av kyla öka och ibland känner vi oss så kalla att vi tenderar att paradoxalt nog öka värmeförbrukningen genom att höja elementen och luftkonditioneringsapparater.
  • Hur gör man för att undvika allt detta? Först och främst bör du låta kläderna torka ute så mycket som möjligt eftersom ljuset och solen under morgon- och eftermiddagstimmarna gör att de torkar snabbare. Om möjligt, lämna utrymme mellan ett plagg och ett annat för att se till att tyget "andas" och att luften inte belastas av för mycket av fukt. Om delar av tvätten redan är torr jämfört med andra plagg, tveka inte med att ta bort dem från torkstället.

Säg sanningen, du har också låtit dina kläder torka inomhus åtminstone en gång i ditt liv, eller hur?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack