88 år gammal fortsätter han att spela som målvakt i laget: "Jag känner mig fortfarande full av energi!" - TittaPaVideon.se
x
88 år gammal fortsätter han att spela…
Den här hundägaren arbetar som bilmekaniker och hunden lägger sig ner under bilen för att gosa med sin husse Hennes 9 månader gamla son har så mycket hår att det ser ut som att han har en peruk:

88 år gammal fortsätter han att spela som målvakt i laget: "Jag känner mig fortfarande full av energi!"

14 Oktober 2021 • Av sofia
429
Advertisement

Vanligtvis slutar de som är fotbollsspelare till yrket att aktivt spela i laget efter det att de nått trettio år, max fyrtio. Det är som en slags tidig "pensionering" som många faktiskt avundas, men det finns en man som till och med vid 88-års ålder inte vill ge upp denna passion och bokstavligen fortsätter att spela som målvakt för sitt lokala fotbollslag. Möt Alan Camsell, en man som bor i Wales och avundas och beundras av hela fotbollsvärlden!

via: BBC

Han heter Alan Camsell, är 88 år gammal och sedan han fyllde fyrtio har han brunnit för fotboll vid en ålder som traditionellt sett är den där de bästa spelarna beslutar sig för att gå i pension. Alan, å andra sidan, gav inte upp och fortsatte att kämpa för sin passion, först som anfallare och sedan som målvakt, en roll han fortfarande spelar trots sina glasögon, sitt vita hår och en kropp som inte längre är lika atletisk som den en gång var.

Alan spelar fortfarande som målvakt för det lokala laget Penrhyn Bay Stollers FC i Llandudno, Wales och har absolut inga planer på att gå i pension: "Jag började min karriär i ett lag men sedan blev de naturligtvis alla gamla och gick i pension, så jag började träna deras barn och barnbarn. Jag har sett flera generationer av fotbollsspelare födas och växa upp!"

Om sin sena erfarenhet som anfallare och sedan målvakt säger Alan följande: "På den tiden när jag bara var fyrtio var jag väldigt snabb och gjorde många mål. Men nu när jag blivit äldre blir jag lättare anfådd och därför för att ta en paus från att alltid springa på planen bestämde jag mig för att bli målvakt. När jag är på planen känner jag hur mitt hjärta slår vilt och mina andetag, bara på detta sätt känner jag mig fortfarande levande och full av energi, även om mina lagkamrater är i trettioårsåldern!"
 
Tack vare sin vördnadsvärda ålder på 88 år har Alan Camsell utsetts till Storbrittaniens (för närvarande) äldsta fotbollsspelare, ett rekord som han håller med stor stolthet. Han har fortfarande inga avsikter att gå i pension, trots att han ibland känner sig trött, andfådd och att åldern har satt sina spår.
Tänk om vi alla kunde ha samma energi som Alan Camsell har!
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack