En kvinna med funktionshinder delar sin förödmjukande erfarenhet på ett café: "De lät mig inte beställa på grund av att jag är döv" - TittaPaVideon.se
x
En kvinna med funktionshinder delar…
Vid 62-års ålder har hon dejtat mer än 500 män, men fortfarande inte träffat sin tvillingsjäl:

En kvinna med funktionshinder delar sin förödmjukande erfarenhet på ett café: "De lät mig inte beställa på grund av att jag är döv"

30 September 2021 • Av sofia
1.076
Advertisement

Den värld vi lever i är redan tillräckligt svår och komplicerad, så tänk hur det måste vara för alla dem som tyvärr måste leva sitt dagliga liv med ett eller flera funktionshinder. Shannon Heroux, en 32-årig döv kvinna som varje dag arbetar för att öka medvetenheten om sitt tillstånd genom videor på sociala medier, delade en hjärtskärande berättelse om något hon personligen fått uppleva. Den unga kvinnan hade gått till en välkänd amerikansk munkkedja för att äta, men säljaren vägrade betjäna henne. Anledningen till detta? Hennes dövhet. På grund av de säkerhetsåtgärder som vidtagits för Covid-19 kunde Shannon inte läsa säljarens läppar och kunde inte höra ett ord av vad de sa till henne. Det säger sig självt att kvinnan kände sig starkt förnedrad och avskräckt efter denna fruktansvärda upplevelse.

Shannon, som förutom att skapa innehåll på webben också arbetar som Uberförare, vilket är en privat transporttjänst, ville köpa sin favoritdryck för att sedan fotsätta med sin biltur, men något gick inte riktigt som hon hade tänkt sig. Trots att hon gick till sitt favoritställe den dagen, blev hon chockad av bristen på känslighet hos personalen och butikschefen. Shannon är döv och även om hon brukar ha ett cochleaimplantat hade hon det inte med sig den dagen. Kvinnan har inga problem med att läsa läpparna till sina samtalspartners, men sedan Covid-19 tvingade oss att bära skyddsmasker, har livet för henne och för alla de som lider av dövhet, blivit lite svårare.

Säljaren vägrade att sänka munskyddet, trots Shannons uppenbara svårigheter och trots alla andra säkerhetsåtgärder som vidtagits: säkerhetsavstånd, plexiglas mellan dem och Shannon som självklart behöll sitt munskydd på...

För att göra saken ännu värre kom även restaurangchefen dit, som vägrade underlätta för kunden genom att skriva något på ett papper eller låta henne läsa läpparna. Faktum är att ingen av dem trodde att Shannon verkligen var döv på riktigt. Anledningen är att Shannon verkligen talar väldigt bra, trots sitt tillstånd - "en välsignelse, men ibland även ett straff!" som den unga kvinnan beskriver det. Shannon är dock döv på riktigt och har bara 5% kvar av hörseln på vänster öra, medan hon är totalt döv på höger öra.

Advertisement

Berättelsen spred sig snabbt  på sociala medier, även tack vare en video där Shannon, upprörd och i tårar delade denna hemska upplevelse. Ett steg framåt som också har gjort det möjligt för andra människor att prata om sin funktionsnedsättning, eller deras nära och kära, i förhållande till alla svårigheter som kan uppstå i vardagen, särskilt med andra människor. Butikschefen bad senare Shannon om ursäkt och föreslog att de skulle hitta en lösning tillsammans efter denna tråkiga incident.

Låt oss alltid fundera över vem vi har framför oss och försöka öppna vårt sinne. Ofta är lösningen kanske enklare än man tror och dessutom kan den hjälpa någon i svårighet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack