Några barn leker hoppa hage på gatan, men grannarna ringer polisen för att de "vandaliserat asfalten" - TittaPaVideon.se
x
Några barn leker hoppa hage på gatan,…
Den här modellen vägrar dela restaurangnotan med en man:

Några barn leker hoppa hage på gatan, men grannarna ringer polisen för att de "vandaliserat asfalten"

19 September 2021 • Av sofia
1.317
Advertisement

Att vara barn är en av de vackraste sakerna i världen. Du är bekymmerslös, vet fortfarande inte vad ansvar är, den tuffa vuxenvärldens uppoffringarna och priset att betala för att få en massa extra saker att tänka på. För ett barn finns det bara skolan, klasskamraterna och barnets passioner, det vill säga att leka med sina vänner. Vi har alla varit barn och av den anledningen är vi säkra på att du kommer att komma ihåg leken hoppa hage.

via: The Sun UK

Vem har inte hoppat hage minst en gång i livet genom att ta färgade gipskritor och rita upp geometriska former på gatan och sedan hoppa i rutorna? En enkel, men rolig lek, som under vår barndom tillät oss att tillbringa oförglömliga stunder och ha roligt tillsammans med våra vänner. Föreställ dig nu i stället hur en ofarlig lek som den här kan ge upphov till klagomål och irritation hos någon gnällig granne, för det var precis det som hände med Sarah Goodwin, som inte kunde tro att polisen en dag skulle komma och knacka på hemma hos henne efter det att grannarna hade ringt dem. Orsaken? Några barn, inklusive hennes, hade ”vandaliserat” gatan utanför med gipskritor...

Ett sådant ofarligt tidsfördriv hade gett upphov till starkt motstånd från grannarnas sida. Kan det verkligen räknas som vandalism att måla gatan med gipskrita för att hoppa hage? Sarah berättade om sin chockerande upplevelse på facebook med dessa ord: "Vad tycker du om att barn använder gipskritor på trottoaren för att skapa mönster och sedan hoppar hage tillsammans? Jag tycker inte att det är något fel med det. Mina barn är sex, nio och tretton år gamla och de hade ritat några geometriska figurer på gatan framför huset. När jag fick klagomål från polisen sa jag till mig själv att det var bättre för dem att leka utomhus än att stanna inomhus framför tv:n eller en mobiltelefon, men tydligen hade jag fel..."

Efter det att grannarna skickat dit polisen blev Sarah Goodwin dock inte avskräckt och nästa dag samlades hennes tre barn med sina skolkamrater och vänner (de var tolv totalt) och ritade upp planen för att hoppa hage igen med en gipskrita. Ett ofarligt och väldigt roligt tidsfördriv som aldrig har skadat någon. Om grannarna tycker att det är vandalism att använda gipskrita för att rita på gatorna, bör de kanske fundera över att det bara tar några dagar eller bara ett lätt regn för att permanent ta bort färgen och få gatan att se ut som den gjorde innan igen.

Vad tycker du, hade denna mamma rätt att inte låta "hoten" från sina grannar hindra hennes barn från att leka fritt?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack