En mamma till 6 barn tar äntligen sin gymnasieexamen som hon hade drömt om hela livet - TittaPaVideon.se
x
En mamma till 6 barn tar äntligen sin…
Vid 4-års ålder lämnar han alla mållösa med en IQ som nästan är jämförbar med Albert Einsteins Det mest långlivade gifta paret i USA firar sin 86:e bröllopsdag

En mamma till 6 barn tar äntligen sin gymnasieexamen som hon hade drömt om hela livet

29 September 2021 • Av sofia
430
Advertisement

Om du tror att moderskap stänger många vägar i livet har du fel. Det är aldrig för sent, särskilt när det gäller personlig tillväxt är det alltid rätt tidpunkt att följa dina drömmar! Om du alltid har velat ta en universitetsexamen eller gymnasieexamen, oavsett om det är av affärsmässiga skäl eller helt enkelt av personlig tillfredsställelse, sluta tveka och gör det, fyll i alla papper som krävs och registrera dig! Detta var precis vad Dafani Peralta gjorde, en sexbarnsmamma som använde lockdown-månaderna för att skriva in sig på gymnasiet för att äntligen få sin gymnasiekompetens!

Under de senaste åren har Dafani Peralta bara ångrat en sak: att inte ha avslutat gymnasiet när hon hade chansen. Sexbarnsmamman som bor i Paterson, New Jersey, fick sluta skolan när hon gick andra året på gymnasiet efter att ha blivit gravid med sitt första barn, lilla Viarnneyra. Vid 28-års ålder försökte Dafani gå tillbaka till skolan ett par gånger, men något gick alltid fel och tvingade henne att lägga sina studier på hyllan. Den unga mamman hade faktiskt ganska många problem när hon ammade sitt första barn och efter ett år blev hon gravid igen. Från det ögonblicket var tid och pengar alltid knappa, så mamman var tvungen att lägga undan för alltid (eller åtminstone nästan) drömmen om att ta sin gymnasieexamen.
 
Hennes första stora chans kom dock när hon och maken, Ramon De La Cruz, officiellt klassades som en familj med låginkomst. Denna situation tillät paret att dra nytta av många statliga stöd och i slutändan bestämde de sig för att flytta för första gången. En situation som äntligen gav Dafani den stabilitet och trygghet som krävdes för att kunna fokusera på sina studier och på sin personliga tillväxt.
 
 
 

Något som ytterligare ökade kvinnans chanser att lyckas var COVID-19-pandemin som visade sig vara en slags "välsignelse" för Dafani, som tack vare den långvariga lockdownen plötsligt hade all den tid som krävdes för att förbereda sig inför sina tentor. Hon tog sedan det stora steget och skrev in sig på Spanish High School Equivalency. Genom att följa kurserna på distans var det lättare för mamman att både kunna sköta hemlivet och studera samtidigt, en avsevärd fördel som till slut gjorde att hon lyckades uppfylla sin dröm! "Jag bad till Gud att om att lyckas följa kurserna hemifrån, från min dator och i ärlighetens namn trodde jag att det var omöjligt" berättar mamman för lokala medier. "När den här chansen dök upp förstod jag att det var dags att agera, jag hade inte för avsikt att ge upp!"

Dafani tog distanskurser under hela pandemin och pluggade från morgon till kväll. Den här gången var Dafani fast besluten att inte missa sin chans. Slutligen i juli lönade sig allt Dafanis hårda arbete. Hon var en av de bara nio studenter av totalt tjugo som klarade tentorna och fick en naturvetenskapsexamen från New Jersey Department of Education.

Hennes framgång gjorde hela familjen så pass stolt över henne att hennes barn organiserade en riktig fest för att fira denna viktiga milstolpe. Dafani var faktiskt, förutom att hon hade varit modig nog att kämpa för att uppnå sin dröm, också ett otroligt föredöme för sina barn då hon verkligen hade visat hur långt man kan komma i livet med hjälp av lite mod och beslutsamhet. Sluta aldrig kämpa för att nå dina drömmar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack