En 13-årig tjej blir utslängd från skolan för att hennes klädsel "distraherar pojkarna" - TittaPaVideon.se
x
En 13-årig tjej blir utslängd från…
Hon föder Dottern uppskattar inte det hon har och hennes mamma tvingar henne att sälja tuggumin på gatan

En 13-årig tjej blir utslängd från skolan för att hennes klädsel "distraherar pojkarna"

01 September 2021 • Av sofia
1.111
Advertisement

Varje skola eller kontor har regler som alla måste följa. Bland dessa regler finns det ofta en klädkod som bör följas dagligen för att undvika att vara olämplig. I vissa fall skrivs dessa regler svart på vitt, medan det i andra fall är upp till människors sunda förnuft att inte dyka upp i kläder som är olämpliga för sammanhanget. Med andra ord undviker du att gå till en tentamen med till exempel flip-flop eller till kontoret med alltför korta shorts.

En pappa ställde sig dock på sin 13-åriga dotters sida när hennes skola sparkade ut henne på grund av en blå klänning som, enligt läraren, "distraherade pojkarna".

via: Today

Tony Alarcon, pappa till 13-åriga Demetra Alarcon, blev alldeles chockad över rektorns beslut på Raymond J. Fisher Middle School i Kalifornien, som beslutade att skicka hem hans dotter på grund av hennes klädsel. Den lilla tjejen hade på sig en blå klänning och vita sneakers, vad var det för fel på det? Enligt läraren var den blå klänningen för kort och "distraherade pojkarna" på lektionen. Problemet var därför inte så mycket den olämpliga klänningen, utan det faktum att den distraherade de manlinga eleverna i klassrummet.

Tänk att bli utpekad i klassen och bli klassad som "opassande". Vid 13 är det förmodligen ännu svårare att hantera den här typen av situationer. Faktum är att den unga kvinnans pappa var mycket arg över beslutet och över skolans metoder, eftersom han inte alls tyckte att hans dotter bröt mot några regler eller att hennes kläder var olämpliga. Vad var problemet med att ha på sig en vanlig klänning en varm sommardag med mer än 30° i skuggan? Rektorn vägrade dock dra tillbaka beslutet om flickans avstängning från skolan.

Advertisement

En berättelse som ännu en gång väcker liv i debatten om hur kvinnor bör klä sig. Varför får pojkar gå i skolan i shorts på sommaren, medan tjejer inte får ta på sig en vanlig klänning? Är det kanske inte viktigare att de känner sig bekväma och att de på detta sätt kan studera bättre? De flesta har ställt sig på pappan och flickans sida och anser att hennes kläder inte alls var särskilt "opassande".

Vad tycker du om den här skolans val?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack