En man räddar en övergiven hund som söker skydd bakom en gammal sko och ger honom en ny chans - TittaPaVideon.se
x
En man räddar en övergiven hund som…
En sophämtare pausar sitt jobb för att låta en törstig häst dricka - en mycket ädel gest Hon får inte längre komma in på djurparken för att besöka chimpansen eftersom hon blivit förälskad i honom

En man räddar en övergiven hund som söker skydd bakom en gammal sko och ger honom en ny chans

27 Augusti 2021 • Av sofia
8.766
Advertisement

Att hitta övergivna husdjur, särskilt hundar, är allt vanligare på sommaren, men absolut inte enbart begränsat till denna tid på året. Tyvärr finns det många fall där människor gör sig av med en valp även bara några månader efter det att de köpt den eller adopterad den från ett djurskyddshem, särskilt om det är en "present till ett barn". Hundar är dock inte leksaker och behöver skötsel hela livet, från första dagen. Det är därför det finns människor som dagligen ägnar sin tid och sin energi åt att rädda dessa stackars varelser.

Goran Marinkovic är en av de män som alltid har räddat de försvarslösa djuren i sin stad, när han har haft möjlighet. När Goran hittade en liten, hund som såg sjuk ut och försökte söka skydd bakom en gammal gympasko, tvekade han inte en enda sekund och tog den med sig.

Valpen i fråga hade övergivits bland soporna, helt ensam och det fanns inga tecken på att mamman eller någon annan hund fanns där i närheten. Den lilla hunden försökte sova i skydd av en gammal gympasko - en scen som rörde Goran djupt. Valpen var väldigt hungrig, kanske hade den inte ätit på flera dagar och hans fysiska tillstånd verkade inte vara det bästa. Goran bestämde sig genast för att agera. Han tog valpen i famnen och bar bort honom bort från den smutsiga platsen. Mannen betalade för alla besök hos veterinären och de läkemedel som var nödvändiga för att säkerställa att valpen återhämtade sig så snart som möjligt.

Efter en tid började den lilla hunden vid namn Smesten - detta är namnet som Goran gav honom till en början - återfå sin styrka och visa sin sanna natur. Han var en lekfull och mycket energisk liten hund! Goran bestämde sig för att adoptera honom och tog hem honom eftersom han inte hade något annat val - trots att Goran har räddat många övergivna djur under åren hade Smesten bokstavligen stulit hans hjärta!

Advertisement

Att vara volontär och ha ett jobb som Gorans är inte lätt, även för att du fäster dig vid alla djuren och bryr dig om dem. Dessutom finns det många utgifter att täcka och antalet övergivna djur är alltid mycket högt.

Smesten hade nog förmodligen aldrig kunnat föreställa sig att hans liv skulle förändras till det bättre strax därefter, men lyckligtvis träffade han Goran på sin vandring genom livet!

Idag är Smesten en lycklig hund med en kärleksfull ny familj, allt tack vare Gorans vänlighet, kärlek och otroliga arbete. En man kommer säkerligen inte ensam att kunna lösa problemet med gatuhundar och övergivna djur, men han kan säkerligen göra skillnad för några av dessa stackars varelser.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack