Den här hunden har "chockat" webben på grund av sitt speciella utseende - hans ansikte ser ut som en människas - TittaPaVideon.se
x
Den här hunden har "chockat" webben…
Hon ser sin sons oljiga händer och undrar:

Den här hunden har "chockat" webben på grund av sitt speciella utseende - hans ansikte ser ut som en människas

08 Oktober 2021 • Av sofia
1.575
Advertisement

Åtminstone en gång i ditt liv, när du stannat för att klappa en hund på gatan, kommer du säkert att ha hört frasen: "Den har ett så mänskligt utseende och verkar vilja säga något med sina små ögon." Många gånger verkar våra hundar vilja prata med oss ​​genom sina "mänskliga" ögon. Ändå finns det en liten hund som inte bara verkar vilja kommunicera med ögonen, utan med hela ansiktet på grund av sina otroligt människoliknande drag. Om du trodde att du redan hade sett allt har du fel...

Nyligen har fotot av en liten hund blivit viralt på nätet och genom att titta närmare på det kommer du omedelbart att förstå varför eftersom den lilla hundens ansikte nästan ser ut som att det vore ett människoansikte! Yogi, är en Shih-Poo valp, en ras som härrör från korsningen mellan en Shih Tzu och en pudel. Liksom honom finns det många andra exemplar av Shih-Poo i världen, men den treåriga valpen är unik i sitt slag. När du tittar på honom ur rätt perspektiv, kommer det faktiskt att verka som att du tittar på en människa! En likhet som inte gick obemärkt förbi på webben.

När Chantal Desjardins, stolt över sin hund, bestämde sig för att lägga upp några av sina bästa bilder på nätet, insåg människor på facebook omedelbart det speciella med Yogi. Ägaren till hunden insåg även själv när hon läste kommentarerna att det fanns en viss likhet mellan Yogis ansikte och en människas ansikte.

Om även du, när du tittar på fotot av den söta lilla hunden, tycker att det ser ut som ett mänskligt ansikte och inte en hunds, oroa dig inte, det är helt normalt och vetenskapen kan förklara detta konstiga fenomen. I själva verket verkar det som att mycket forskning har gjorts i detta avseende, som hävdar att den mänskliga hjärnan är programmerad för att se mänskliga ansikten i vissa figurer och vissa djur.

Advertisement

Ett fenomen som vetenskapen kallar "pareidoli", tendensen hos oss människor att se mänskliga ansikten i föremål eller andra levande livsformer. Precis som moln kan påminna oss om ett mänskligt ansikte, kan en hunds ansikte också påminna oss om ett människoansikte.

Just på grund av detta konstiga fenomen blev lilla Yogi känd för sin likhet med många kändisar. Vissa människor tycker faktiskt att valpen ser lite ut som Zach Galifianakis eller Jake Gyllenhaal. Andra hävdar till och med att han har drag som liknar Topher Grace eller Ed Sheeran.

Kort sagt, med tanke på jämförelsen med dessa Hollywood-skönheter, kan Yogi inte vara annat än stolt över sitt utseende och njuta av ett ögonblicks kändisskap!
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack