En ensamstående pappa tvingas spara in på värmen i hemmet för att kunna ge sin 5-åriga dotter mat - TittaPaVideon.se
x
En ensamstående pappa tvingas spara…
Vid 73-års ålder åker han skateboard som en tonåring och hans skatekunskaper har imponerat på människor världen över Hennes son tas ifrån henne vid födseln, men hon förlorar aldrig hoppet och finner honom igen efter 48 år

En ensamstående pappa tvingas spara in på värmen i hemmet för att kunna ge sin 5-åriga dotter mat

25 Augusti 2021 • Av sofia
825
Advertisement

Den ekonomiska krisen och hur denna har påverkat arbetslivet efter utbrottet av coronaviruspandemin har gjort att de som redan var fattiga och redan hade svårt att klara sig fick det ännu svårare. Försök att sätta dig in i situationen för någon som är ensamstående förälder med ett eller flera barn att försörja och som sedan en tid tillbaka inte bara inte har haft ett jobb utan som inte heller kan hitta ett nytt. Hur gör man för att se till att det alltid finns mat på bordet och för att tillgodose alla de behov ett barn har?

image: Daily Record

Det här är historien om Paul Gallacher, en mycket begåvad skotsk kock som förlorade sitt jobb under den svåra lockdownperioden. Som ensamstående förälder hade han stora svårigheter att behöva ta hand om och uppfostra sin 5-åriga dotter Mollie-Mae. Den långvariga bristen på ekonomisk inkomst kändes av starkare och starkare i hemmet, särskilt när den 47-årige mannen nådde en punkt där han tvingades välja om han skulle dra in på uppvärmningen i hemmet eller på maten.

Att vara en stjärnkock och hitta något hälsosamt för lilla Mollie-Mae att äta var inte ett problem till en början, men sedan vartefter månaderna gick och arbetssituationen inte förändrades alls, började de stora problemen komma: "Om jag skulle köpa till exempel ett par nya skor till Mollie-Mae var jag tvungen att snåla med värme och el. Den värsta perioden för mig är julen, när jag måste kämpa för att lyckas ge henne något och sätta mat på bordet. Det är svårt att köpa. färsk mat varje vecka. I slutet av månaden får min dotter ofta inte nyttig mat, mycket ofta äter vi fryst mat eller färdigförpackade livsmedel som inte är särskilt hälsosamma. Färsk mat blir dålig alltför lätt och det är svårt att lagra den och få den att hålla. Jag gör vad jag kan för att hon inte ska behöva sakna något gott att äta på bordet, men ibland av brist på pengar har jag serverat henne frysta kycklingnuggets eller korv som jag inte tror är nyttigt."

image: Daily Record

Paul Gallachers vittnesmål är verkligen rörande och väldigt, väldigt sorgligt. Som han själv säger har han ofta för att spara pengar och för att slippa behöva välja mellan mat och el i slutet av månaden, varit tvungen att säga nej till sin 5-åriga dotter även när det gäller de mest "banala" sakerna, som t.ex. en interaktiv docka eller en glass: "När jag säger nej ser hon väldigt ledsen ut, men till slut förstår hon situationen."

För närvarande förväntar sig Paul att den skotska regeringen kommer att ändra det skotska barnbidraget för föräldrar och familjer med låg inkomst eller ekonomiskt nödställda och öka det till 20£ per vecka, en relativt låg summa, men för denna pappa och hans dotter kan det verkligen göra skillnad i slutet av månaden.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack