Den här färgaden mamman får tyst på alla de som säger att hennes dotter är "för vit för att vara hennes" - TittaPaVideon.se
x
Den här färgaden mamman får tyst…
En pappa vägrar byta blöja på sin son på natten för att han Vid 24-års ålder gör han en bil med hjälp av bara skrot och avfall som är miljövänlig och kan köras även av funktionshindrade

Den här färgaden mamman får tyst på alla de som säger att hennes dotter är "för vit för att vara hennes"

11 September 2021 • Av sofia
791
Advertisement

Tyvärr är det ingen nyhet att rasism och diskriminering av olika slag fortfarande är en mycket aktuell verklighet i alla länder i världen. Även om samhället vi lever i moderniseras verkar det som om vissa människor fortfarande har ett extremt slutet sinne och tenderar att uttala sig i mycket känsliga frågor utan att ta hänsyn till andra.

En historia som får oss att reflektera över hur mycket rasismens fortfarande lever kvar är den om Ena Miller, en ung svart mamma som, efter att ha fött sin dotter dagligen tvingas kämpa mot okänsliga kommentarer från människor som drivna av deras okänslighet, använder telefonens knappsats som ett tveeggat svärd.

via: BBC

Att leva med diskriminering är inte alls lätt, och om människor en gång bara slängde ur sig otäcka skämt på gatan har sociala medier bara gjort saken värre, för nu är det tillräckligt att skapa ett falskt konto och gömma sig bakom sin smarttelefon bara för att förolämpa någon.

Föreställ dig hur svårt det måste ha varit för Ena att gå utanför dörren. Bland de olika rasistiska förolämpningarna fick kvinnan höra av okända människor att Bonnie, hennes lilla dotter, i verkligheten "inte kan" vara hennes biologiska dotter eftersom hon är för vit jämfört med sin mamma: "Från den dagen då hon föddes har min lilla tjej blivit dömd utifrån hennes hudfärg."

Den sorgligaste aspekten av den här historien är att hennes moderskap har ifrågasatts sedan dagen efter förlossningen på sjukhuset när en barnmorska frågade Ena om Bonnie faktiskt var hennes bebis.

Från och med det ögonblicket, i stället för att njuta av en av de vackraste stunderna i sitt liv, har Ena tvingats ta itu med okända människor, som tycks njuta av att kommentera denna aspekt av hennes moderskap på ett mycket okänsligt sätt: "Fem veckor efter att ha lämnat sjukhuset, tog jag en trevlig promenad som förvandlades till något obehagligt. En man dök upp framför mig och skrek aggressivt och frågade mig varför min dotter var så vit!".

Advertisement

Trött på att ständigt kämpa skrev Ena ett mycket känsloladdat inlägg: ”Människor som inte känner mig tar sig friheten att fråga mig om jag är Bonnies mamma eller kommentera hennes hudfärg. Sluta fråga mig om min bebis är min bara för att jag är svart och hon är vit”.

I verkligheten, bakom detta "tvivel" som verkar påverka dem som är redo att döma utan att veta hur det verkligen ligger till, finns det en mycket enkel och tydlig förklaring och det är att Bonnie är ljusare än sin mamma eftersom hon är resultatet av en blandad kärlek, då pappan helt enkelt är vit.

Tyvärr lever vi i en värld där människor ständigt utnyttjar rätten att säga sitt, i alla situationer; och vissa gömmer sig bakom ursäkten ”yttrande- och tankefrihet.” Men vid det här laget undrar vi naturligtvis: kan man verkligen betrakta det som frihet när man trampar på någon annans värdighet med arrogans?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack