x
Quentin Tarantino: "Min mamma kommer…
En 11-årig pojke säljer lemonad på gatan för att hjälpa mammor i svårighet att köpa blöjor En man förverkligar sin dröm och skriver in sig på universitetet - bilderna på honom i klassrummet blir snabbt populära på nätet

Quentin Tarantino: "Min mamma kommer inte få ett enda öre av mina pengar. Hon trodde inte på mig när jag var liten"

11 Augusti 2021 • Av sofia
4.360
Advertisement

Att uppmuntra sina barn att följa sina drömmar och att stötta dem i deras arbete för att kunna förvandla ett livsprojekt till verklighet är ibland mycket lättare sagt än gjort. Rädslan är att se barnen göra fel val, men man måste ju också säga att det finns tillfällen då det även finns en stark vilja att få barnen att göra vad du hade planerat för dem.

Det finns många berättelser om föräldrar som fullt ut har trott på sina barns förmågor och minst lika många om barn som råkat ut för motsatsen. Kan du tänka dig att även Quentin Tarantino är en av dem? Den prisbelönta regissören för filmer som Pulp Fiction, Reservoir dogs, Django Unchained, som även är skådespelare, manusförfattare och röstskådespelare.

I en intervju nyligen delade han sina känslor angående det stöd han saknat under sin uppväxt: "Jag svor att jag aldrig skulle ge min mamma ett enda öre." Anledningen till detta? Att inte ha trott på honom när han bara var ett barn med en omåttlig passion för film.


Det är alltid väldigt konstigt att tänka sig att extraordinära personer - kreativt sett - som Quentin Tarantino har "normala" berättelser bakom sig, om en familj som inte alls är ovanlig, med sina styrkor och svagheter.

Vi funderar ofta på vilken som var vägen till sådan framgång, vilka studier som ligger bakom, vilka människor de har haft turen att möta, vilket stöd de fått. Det verkar som att Quentin Tarantino fick väldigt lite uppmuntran under sin ungdom, åtminstone från sin egen familj.

I en ny intervju, som släpptes i ett avsnitt av podden "The Moment", berättar Tarantino om sin mamma, Connie Zastoupil, som fick honom 1963 när hon bara var 16 år gammal. Enligt vad som kom fram under intervjun har de två inte haft någon bra relation sedan Quentin var drygt 10 år gammal.

Tarantino hävdar att han började skriva manus vid 12-års ålder. Hans passion för film hade bara precis börjat, men han kände en oåterkallelig vilja att föreställa sig karaktärer, berättelser och överraskande slut.

Men det var inte många människor i hans omgivning som trodde att hans passion skulle leda till att han skulle bli känd över hela världen. Han säger att hans mamma aldrig trodde på honom och lilla Quentin och hans mamma bråkade dagligen eftersom han "slösat bort sin tid" på att skriva dessa manus istället för att göra sina läxor.

Till och med lärarna förstod inte hans talang och de trodde att han bara ville göra uppror, som en ursäkt för att inte slutföra sina skolprojekt.

Berömmelsen, framgången, att vinna en Oscar och alla de andra otaliga utmärkelserna har dock inte gjort att Quentin har glömt sitt förflutna, som än idag minns alla de svårigheter han stötte på under sin vandring för att etablera sig, särskilt de med sin egen mamma. Av denna anledning sade han i intervjun: "Jag har svurit att jag aldrig kommer att ge ett enda öre av mina pengar till min mamma."

Tänk nu om mamman skulle ha lyckats avskräcka sin son från att börja arbeta med film, om Quentin Tarantino bara hade varit lite mindre envis. Filmvärlden skulle vara mycket tråkigare idag, håller du inte med?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack