Vid 14-års ålder vinner hon guldmedalj i OS: "Jag gjorde det för min mammas skull som är sjuk eftersom hennes behandling är väldigt dyr" - TittaPaVideon.se
x
Vid 14-års ålder vinner hon guldmedalj…
De hittar två gömda lådor medan de renoverar hemma och upptäcker att de innehåller sedlar för ett värde på 45 000 dollar

Vid 14-års ålder vinner hon guldmedalj i OS: "Jag gjorde det för min mammas skull som är sjuk eftersom hennes behandling är väldigt dyr"

08 Augusti 2021 • Av sofia
923
Advertisement

Många gånger är sport oupplösligt sammanflätad med idrottares personliga livshistoria. Ofta är det deras bakgrund som motiverar dem under deras hårda träning. Det finns de som gör det för berömmelse och framgång och de som å andra sidan har mycket djupare och mer förankrade skäl för att vilja viga sina liv åt träning. Den mycket unga kinesiska idrottaren Quan Hongchan, som vann OS-guld i dykning i Tokyo 2021, hade mycket tydliga skäl, nämligen att mamman till den lilla flickan är sjuk och att hennes behandlingar kostar mycket. Kanske aktiverades gnistan av hennes talang just ur hennes kärlek till sin mamma och till sin extremt fattiga familj.

Young Quan Hongchan är bara 14 år gammal, men hon har redan kommit upp på pallens högsta steg i en av de viktigaste sporttävlingarna genom tiderna, nämligen OS. En stor liten kvinna som redan vid sin unga ålder kan säga att hon har besegrat nästan all konkurrens inom sin gren, det vill säga dykning. För att vara ärlig var hennes resultat vid OS i Tokyo 2021 verkligen extraordinärt, eftersom skillnaden mellan hennes resultat och de andra konkurrenternas på pallen visade sig vara mycket stor. Två dykningar utfördes helt perfekt, vilket gjorde det möjligt för henne att uppnå segern och nå sitt främsta mål, nämligen att ha råd att betala för sin mammas dyra vårdkostnader.

Quan föddes år 2007 i en by i Mazhangha, Maihe, i en familj av bönder som verkligen inte hade det välställt. Den unga kvinnan började dyka år 2014 och har inte slutat sedan dess. Quan konstaterade att alla hennes uppoffringar har att göra med sport fram till en viss punkt då hennes kärlek och engagemang främst går till hennes familj.

"Min mammas behandling kostar mycket pengar", säger 14-åringen rakt ut, "så jag känner att jag också måste dra in lite, så att jag kan hjälpa henne." Och det är just på grund av historien bakom denna stora lilla idrottare som hennes seger är värd det dubbla.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack