Hon överlever en allvarlig sjukdom och reser idag runt i världen till fots: "Att promenera har räddat mitt liv" - TittaPaVideon.se
x
Hon överlever en allvarlig sjukdom…
En pojke hittar en plånbok med 2000 dollar på marken och bestämmer sig för att ge tillbaka den till ägaren som blivit rånad De fann varandra igen efter 22 år - de var tillsammans på gymnasiet och blir kära igen och gifter sig som 40-åringar

Hon överlever en allvarlig sjukdom och reser idag runt i världen till fots: "Att promenera har räddat mitt liv"

24 Augusti 2021 • Av sofia
1.329
Advertisement

Det finns de som reser för att lära känna nya kulturer, de som gör det för skojs skull, de som vill koppla av efter en stressig period och de som betraktar resan som en personlig revansch efter en svår och mörk period i livet från vilken de kanske aldrig trodde att de skulle komma ut. Ett exempel på en såda människa är Marika Ciaccia, en orädd och modig 31-åring som nästan dog av en mycket allvarlig sjukdom.

Marika har alltid varit en tjej full av drömmar, som hon fick lägga på hyllan under en lång tid på grund av hennes allvarliga hälsotillstånd som oväntat drabbade henne, när hon plötsligt en dag kände en stark smärta i benet, som hade blivit extremt svullet.

Efter att ha åkt in till akuten fick Marika en mycket sorglig diagnos från läkarna, nämligen att en allvarlig typ av blodpropp kallad venös trombos hade blockerat ett av hennes kärl. Men som om detta inte var tillräckligt hade en del av blodproppen lossnat och det fanns en risk att den kunde nå hjärtat, vilket oundvikligen kunde leda till döden. Trots att det såg mörkt ut  lyckades läkarna mirakulöst rädda hennes liv.

Det händer många människor att råka ut för en sådan upplevelse och därefter ändra sitt perspektiv på livet. För vissa blir det traumatiskt och gör att de förlorar hoppat, medan andra ser det som en andra chans, lite som om de hade fått chansen att leva på nytt.

Lyckligtvis överlevde Marika, hon fick en andra chans, ett nytt liv att leva och vilket kunde vara det bästa sättet att göra detta om inte genom att resa världen runt? Även om hon fortfarande var väldigt fysiskt utmattad och även om vägen till att bli helt återställd fortfarande var väldigt lång, bestämde sig Marika sig för att börja leva på riktigt. Hon började resa och såg sig omkring för att upptäcka platser som hon aldrig hade sett tidigare.

Marikas favoritresor är de som kräver mycket långa promenader. Bland de olika resorna hon har gjort finns bland annat en resa till Santiago de Compostela, i Spanien, som är en 800 kilometer lång vandringstur. Tack vare denna resa upptäckte Marika sin kärlek till promenader och började vandra, vilket sedan blev en mycket viktig del av hennes liv. Precis som många andra ville 31-åringen förvandla denna nya passion till ett jobb och har därför blivit en vandringsguide.

Än idag inspirerar Marika människor genom sin instagramsida och sin youtubekanal. Dessutom har hon en blogg och har skrivit en bok som publicerats på italienska med titeln "La felicita ai miei piedi" som kan översättas med "Lyckan ligger vid mina fötter".

Advertisement
Man brukar säga att en del saker sker av en anledning och att det är lärdomar som livet ger oss för att vi ska lära oss något nytt. Utan tvekan har Marika lärt sig att älska livet, blivit en guide och en inspirationskälla för alla de som vill följa henne och vara nära henne.
 
Blev du också rörd när du läste den här historien?
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack