"Du är som en dotter för mig" De rörande orden från ett barnbarn som tar hand om sin Alzheimersjuka mormor - TittaPaVideon.se
x
"Du är som en dotter för mig" De rörande…
En fattig äldre kvinna bygger kartonghus i utbyte mot mat och gör allt hon kan för att överleva Hon tappar sin mobil i vattnet, men en vitval lämnar tillbaka den till henne - videon är nästan surrealistisk

"Du är som en dotter för mig" De rörande orden från ett barnbarn som tar hand om sin Alzheimersjuka mormor

30 Augusti 2021 • Av sofia
572
Advertisement

När en förälder, mor- eller farförälder når det sista stadiet i sitt liv är det aldrig lätt att säga adjö. Om det också finns en försvagande sjukdom som Alzheimers, så är lidandet och smärtan stor hos den anhörige som ser att den älskades mentala förmågor försvinner mer och mer. När en äldre person lider av denna hemska neurodegenerativa sjukdom är det nästan som att den återgår till att vara liten och förvirrad, människor, platser, utrymme och tid blir plötsligt blir relativt...

via: Amo Mama

I dessa fall är det den närmaste släktingens uppgift att sköta denna person, att ta hand om den, att få hen att känna sig trygg, att behandla hen som om hen plötsligt blivit ett barn på nytt. En paradoxal regression som förvandlar våra äldre till barn snarare än föräldrar eller morföräldrar. Jessica Ribeiro vet exakt vad detta innebär, en tjej som alltid har betraktat sin mormor som en andra mamma och nu när denna kvinna drabbats av Alzheimers tar hon alltid hand om henne dag och natt, som om hon hade blivit hennes dotter.

På Instagram berättade Jessica med några mycket rörande bilder tillsammans med sin mormor: "Det har gått ett tag sedan våra roller vände, nu är det som att du har blivit en dotter för mig och ibland kallar du mig mamma. Jag tror att världen fortfarande har en lösning på allt detta. Må Gud fortsätta att ge dig vad mänskligheten behöver, medkänsla, kärlek och respekt, för det är precis vad du har för dem.

Jag är mycket tacksam till Gud för våra stunder av glädje, för att jag finns här för att ge tillbaka all den kärlek och omtanke du en gång gett mig."

Advertisement

Mormor Antonia känner tyvärr inte längre igen sitt barnbarn och människorna runt omkring henne på grund av denna svåra sjukdom. Trots detta är den kärlek som Jessica har känt och fortfarande känner för sin äldre släkting så stark att hon aldrig kommer att lämna henne ensam, inte ens ett ögonblick. Om det en gång var mormorn som tog hand om henne när Jessica bara var ett barn, är det nu barnbarnet som ger tillbaka och får henne att förstå, om inte med ord med gester, att allt det hon vill är att återgälda all den kärlek och omsorg som mormor Antonia gett henne under hennes uppväxt, vilket gjorde henne till en bättre människa.

Jessica Ribeiros ord och kärleksfulla gester är tillägnade alla mormödrar i världen, utan vilka vi inte skulle vara de vi är nu. Tack!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack