En servitris blir rörd när hon får läsa lappen som en äldre kund lämnat efter sig efter det att hon ätit middag ensam - TittaPaVideon.se
x
En servitris blir rörd när hon får…
En 13-årig pojke byter sin Xbox mot en bil för att ge den till sin mamma En 81-årig kvinna förälskar sig i en 45-årig man som hon träffade på nätet och nu är de lyckligt gifta

En servitris blir rörd när hon får läsa lappen som en äldre kund lämnat efter sig efter det att hon ätit middag ensam

03 Augusti 2021 • Av sofia
1.615
Advertisement

Ibland räcker det med en enkel vänlig gest för att förbättra en persons dag. Varje gång vi har chansen bör vi försöka visa empati och vänlighet mot andra, eftersom vi aldrig riktigt vet vad personen framför oss går igenom. Ett som är säkert är dock att en altruistisk gest, vid precis rätt tidpunkt i livet för en annan människa är de som ger oss mest tillfredsställelse i livet. Servitrisen på en amerikansk restaurang var verkligen glad över att få dricks från en äldre dam som dök upp på restaurangen för att äta ensam, men i efterhand hade hon gärna tillbringat mer tid med henne. Den verkliga belöningen var inte dricksen, men att veta att hon hade gett den kvinnan en viss känsla av lättnad. Den äldre kvinnan lämnade henne ett vackert meddelande på baksidan av kvittot och 3 dollar i dricks.

via: Newsweek

Megan King arbetade som servitris på vad som verkade vara en helt vanlig söndag när en äldre kvinna kom dit för att äta. Hon var ensam, men Megan funderade inte särskilt mycket över saken, eftersom det finns flera människor som går på restaurang ensamma. Megan sa att hon hade ett trevligt samtal med damen, men inget alltför personligt, bara en enkel konversation mellan kund och servitris. Megan ångrar detta enormt, särskilt efter att ha insett vad som var fel med den gamla kvinnan som var så tyst och ensam. Den gamla kvinnan lämnade ett meddelande på kvittot och 3 dollar i dricks:

"Tack så mycket för din vänliga service. Det var första gången jag hade ätit ute ensam sedan min man gick bort. Jag hoppades att jag skulle klara det."

Den unga servitrisen brast ut i tårar när hon såg det meddelandet och visste att hon kunde ha gjort mer för den äldre kvinnan. Megan hade inte riktigt kunnat förstå alla signaler som den tysta klienten sände ut till henne och hon var väldigt ledsen för detta. Den unga kvinnan sa att hon var överväldigad av känslor när hon läste lappen, så mycket att hon var tvungen att återhämta sig i några minuter på damtoaletten. Ett par dagar senare lade hon upp fotot av det känsloladdade meddelandet och förklarade vad som hade hänt och underströk hur rörd och ledsen hon var för den kvinnan.

Vanligtvis är dricksen i slutet av en måltid ett erkännande till serveringspersonalen för bra service, men det är alltför lätt att glömma bort vikten av att interagera med varje kund under varje enskilt skift. Trots allt gick den unga kvinnan rakt in i kundens hjärta. Från och med idag kommer Megan säkert att vara mer uppmärksam och empatisk gentemot sina kunder.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack