Mamma och son som är utan jobb tvingas bo på en rastplats på motorvägen - polisen hjälper dem - TittaPaVideon.se
x
Mamma och son som är utan jobb tvingas…
18 bilder från förr som visar att våra far- och morföräldrar verkligen såg ut som skådisar Hon framhäver sin mustasch med mascara för att gå emot samhällets skönhetskrav:

Mamma och son som är utan jobb tvingas bo på en rastplats på motorvägen - polisen hjälper dem

21 Juli 2021 • Av sofia
578
Advertisement

Att hitta ett fast och välbetalt jobb blir allt svårare idag, även med en bra utbildningsnivå. I Italien, men också i många andra länder, har coronaviruset inte gjort annat än att förvärra de redan otrygga förhållanden som landet befann sig i. Många familjer försöker överleva utan en fast månadslön att förlita sig på och det går inte bara att leva med enstaka ekonomiska bidrag. Det är därför inte längre förvånande att se hur vissa människor tvingas leva på bara några få euro i månaden, kanske sova i en bil eller inte äta på flera dagar. En desperat mamma och son, ursprungligen från södra Italien, var båda arbetslösa och hade följaktligen ingenstans att ta vägen. Tillsammans har de hittat en desperat lösning, nämligen att flytta in i sin bil som står parkerad på en rastplats på en motorväg.

via: La Nazione

Den lokala polisen hittade dem på en rastplats på motorvägen i provinsen Terni. Hon, 50 och hennes 25-åriga son hade bott i sin bil i en vecka eftersom de inte hade råd att betala hyra för ett riktigt hus. Familjen hade bott i norra italien under flera år, trots att de ursprungligen kom från södra Italien. Nu har emellertid saker och ting förändrats radikalt. De beskrev för polisen hur de hade levt under den veckan: de hade tvättat sig på restaurangen och sjutit tillbaka sätena i bilen så långt som möjligt för att kunna sova på kvällen. Polisen ingrep bara för att de hade fått flera samtal från personer som hade blivit misstänksamma efter att ha sett samma bil, alltid på samma plats. Till en början närmade sig de två ansvariga poliserna bilen och försökte förstå om situationen verkligen var misstänkt, men efter att ha pratat med de två personerna insåg de att mamman och hennes son helt enkelt inte visste vart de skulle ta vägen: "Vi slogs genast av dessa två människors värdighet. Till en början var de lite oroliga och rädda, men sedan öppnade de sig och började prata".

Kvinnan hade blivit av med sitt jobb och även sitt hem, medan sonen inte hade hittat något jobb ännu. De sökte tillflykt i bilen och hade stannat på just den platsen för att kvinnan mindes att hon varit där som barn med sin pappa: "Som barn brukade jag ofta besöka dessa områden med min pappa och här känner jag mig verkligen som hemma. Dessa platser ger mig lite stöd och tröst för att uthärda vårt lidande” berättar kvinnan. Efter att ha hört den rörande historien bestämde sig de två poliserna för att agera och betalade ur egen ficka för några nödvändiga livsmedel att ge till familjen, såsom pasta, mjölk, kex och baljväxter. Därefter sa polischefen att han var villig att försöka ta reda på om det fanns någon som kunde erbjuda kvinnan, eller den 25-åriga sonen ett jobb beroende på vad de två hade för avsikt att göra.

Vi hoppas att denna situation, som så många andra, kan få ett anständigt och lyckligt slut, eftersom det faktiskt är vad dessa människor förtjänar.

Tags: Berättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack