Han ser en övergiven hund i en bil under solskenet och tvekar inte att krossa ett fönster för att rädda den - TittaPaVideon.se
x
Han ser en övergiven hund i en bil…
En 11-årig samlare upptäcker att en av hans målningar är värd $1500: han hade köpt den för 2 dollar En kvinna ber om hjälp från unga skateboardåkare efter att ha blivit förföljd av en främling i 40 minuter

Han ser en övergiven hund i en bil under solskenet och tvekar inte att krossa ett fönster för att rädda den

01 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
1.300
Advertisement

På sommaren ökar alltid övergivandet av husdjur, särskilt hundar,  och fall av försummelse mot dem är inte mindre frekventa. När vi tar vår fyrbenta vän med oss för att uträtta ärenden på sommaren bör djuret aldrig lämnas ensam i bilen! Om vi inte kan göra något annat, borde vi lämna det med luftkonditioneringen på och naturligtvis inte direkt i den glödande solen. Tyvärr så finns det situationer där en ägare lämnar sitt husdjur i bilen under solen - fall som nästan oundvikligen slutar i tragedi. Händelsen som vi ska berätta om i den här artikeln ägde rum i Kanada under en särskilt kvav sommardag: en man vid namn Mark Lewis såg en BMW stå parkerad mitt i den glödande solen och det var en liten hund i den, inlåst och kunde inte ta sig ut.

Trots den upprepande varningen från parkeringshögtalaren var BMW-ägaren frånvarande mer än 50 minuter, tillräckligt för att larma förbipasserande och Mark Lewis. Mannen kunde inte uthärda den lidande hundens uttryck, så han bestämde sig för att hjälpa hunden ur den infernaliska fällan. Mark tog en stor sten och slog den mot rutan flera gånger i hopp om att krossa glaset och rädda den stackars hjälplösa hunden. Efter flera försök lyckades Mark krossa glaset i bilen och rädda hunden, som trots att den fortfarande var vid liv, var väldigt svag. De förbipasserande som bevittnade hela scenen applåderade mannen för hans hjältedåd.

Efter att ha gett honom lite vatten, Cotton (namnet på den lilla hunden) återhämtade sig och började vifta på svansen och sökte alla de närvarandes uppmärksamhet för att leka. Efter den heroiska gesten kunde Mark Lewis inte låta bli att råda alla hundägare att vara mer kloka: "Ni måste verkligen vara mer försiktig, speciellt på såna här varma dagar. Ägaren till den här lilla hunden har inte betett sig speciellt klokt, att lämna sin hund i den varma bilen!"

Vi får aldrig glömma: våra vänner djuren lider precis som vi av värmen och vi bör undvika att riskera deras hälsa på grund av vår glömska.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack