En duva "stjäl" vallmoblommor från en okänd soldats grav för att bygga ett bo - en poetisk bild - TittaPaVideon.se
x
En duva "stjäl" vallmoblommor från…
Ett föräldralöst kängurudjur kramar om sin gosedjursbjörn för att känna sig mindre ensam

En duva "stjäl" vallmoblommor från en okänd soldats grav för att bygga ett bo - en poetisk bild

11 Juni 2021 • Av sofia
481
Advertisement

Personalen vid den okända soldatens grav i staden Canberra i Australien, hade börjat lägga märke till en konstig brist på vallmo och kunde inte förstå varför. Några månader senare upptäckte de vem som var skyldig till denna "stöld", en duva hade byggt sitt bo nära graven med de röda vallmoblommorna som var kvar på soldatens grav. En efter en hade fågeln tålmodigt satt ihop dem till ett otroligt färgstarkt bo. Det välarbetade duvboet ligger i samma byggnad som minnesmärket, precis framför ett färgat glasfönster. Hur den lyckades undgå duvpiggarna är oklart, men PR-avdelningen på Australian War Memorial beskriver den symboliska kraften i den scenen så här: "den sårade soldaten som syns på fönstret symboliserar uthållighet, medan vallmon påminner oss om det starka bandet mellan människa och djur på slagfältet". 

Även om valet av boet var helt slumpmässigt, gav denna duva oss en minnesvärd bild. Djur som duvor var mycket viktiga under kriget, särskilt de där kommunikationsmedlen ännu inte var särskilt utvecklade och dessa fåglar användes för att leverera meddelanden. Dit människan inte kunde nå kunde djur vara till stor hjälp.

Låt oss inte glömma att 32 duvor under andra världskriget belönades med medaljen som tilldelas alla de djur som har uppfyllt sin plikt. En bild som står i stark kontrast till den vi har av duvor idag. Hur många gånger har du inte jagat bort en duva från fönsterbrädan eller tänkt att "dessa fåglar är smittbärare"? Ändå påminner oss bilden av duvan och vallmon om ett historiskt ögonblick där de även var användbara, till och med väsentliga, för människans överlevnad.

Advertisement
image: Flickr / Mike
Vad du än tycker om duvor är vi säkra på att du håller med om hur poetiska dessa bilder är.
 
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack