Hon tappar sin mobil i vattnet, men en vitval lämnar tillbaka den till henne - videon är nästan surrealistisk - TittaPaVideon.se
x
Hon tappar sin mobil i vattnet, men…
En herrelös katt dyker upp utanför en tjejs fönster varje dag och ber om att få komma in

Hon tappar sin mobil i vattnet, men en vitval lämnar tillbaka den till henne - videon är nästan surrealistisk

30 Augusti 2021 • Av sofia
1.070
Advertisement

En del djur visar sig vara förvånansvärt intelligenta och överraskar oss gång på gång med sina dolda handlingar och förmågor. Valar representerar en mycket intelligent och ännu mer foglig kategori av djur än man kan tro med tanke på deras storlek. I Norge filmades en vitval som gav tillbaka en journalist hennes mobiltelefon. Du läste rätt, telefonen som hade glidit ner i vattnet fångades omedelbart av det enorma däggdjuret som, precis som du kan se i videon, verkar vilja lämna tillbaka den till sin rättmätiga ägare. Vad ska man säga, en mycket vänlig gest!

Men var kom den här vänliga valen ifrån? Denna val verkar ha dykt upp i det öppna havet i Hammerfest i Norge, iklädd en ovanlig sele. Selen gjorde att man omedelbart misstänkte att djuret kom från någon militärstation, troligen av ryskt ursprung. Vi vet inte säkert var hon flytt ifrån, men på selen verkar det stå: "Equipment St. Petersburg". Man vet inte mycket annat om dess ursprung, men det misstänks att den kan ha tränats av den ryska flottan.

Medan vitvalen simmade ostört i Norges vatten var Ina Mansika och några av hennes vänner på väg till Hammerfest i hopp om att få se det nu berömda däggdjuret. Och det är just i detta sammanhang som den otroliga händelsen ägde rum. Ina tappade sin mobiltelefon i vattnet, men valen var där redo att fånga upp den!

Advertisement

Här är den otroliga videon som visar hur det gick till:

Ina beskrev scenen med dessa ord: "Vi la oss på bryggan för att titta på valen, i hopp om att få chansen att klappa den. Jag hade glömt att stänga min jackficka och min telefon föll i havet. Vi trodde att den var borta för alltid, tills valen dök ner och återvände ögonblick senare med min telefon i munnen!"

Alla blev förvånade över den surrealistiska scenen, men detta var exakt hur det gick till!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack