Ett veganskt café ber ett barn som äter en skinksmörgås att gå därifrån - mamman blir rasande - TittaPaVideon.se
x
Ett veganskt café ber ett barn som…
En kärleksfull farbror tar hand om sin brorsdotter efter det att pappan bestämmer sig för att överge familjen Ett pensionerat par

Ett veganskt café ber ett barn som äter en skinksmörgås att gå därifrån - mamman blir rasande

16 Maj 2021 • Av sofia
1.902
Advertisement

"Kunden har alltid rätt" hur många gånger har vi hört den här frasen? Många, kanske till och med för många gånger. Även om det är sant att anställda i en butik eller en lokal måste visa särskild respekt gentemot den betalande kunden, är det inte säkert att den alltid och i alla situationer har rätt. Att betala och spela rollen som kund får alltså inte vara en ursäkt för att vara respektlös gentemot till exempel servitörer, butikspersonal och andra typer av anställda. På Reddit har ännu en historia dykt upp som har gett upphov till debatt just angående detta tema. Servitörerna på en vegansk restaurang tvingades avvisa en mamma som hade tagit med en skinkmacka till sin son. De anställda förklarade för henne att de inte kunde tillåta dem att konsumera kött eller annan mat som inte motsvarade identiteten på den platsen, framför allt av respekt för andra kunder som väljer att inte äta kött eller andra produkter av animaliskt ursprung.

via: Daily Star

På restaurangen i fråga fanns det ett förbud mot att konsumera mat inne på restaurangen som kom utifrån, som man exempelvis tagit med hemifrån, en regel som delas av många andra barer och restauranger. Vanligtvis gör den här restaurangen dock ett undantag när det gäller små barn och tillåter mammorna att mata dem med vad de anser vara mest lämpligt. Självklart kan de dock inte låta ett barn äta en skinksmörgås inne i lokalen på deras tallrikar. Serveringspersonalen försökte förklara att det var känsligt för barnets mamma och talade om för henne varför det inte är acceptabelt att konsumera produkter av animaliskt ursprung på en vegansk plats, och framför allt av respekt för andra kunder som specifikt går till en sådan plats för att konsumera icke-animaliska livsmedel. Mamman blev rasande och svarade att hennes son skulle vara mycket hungrig om de inte tillät honom att äta den smörgåsen. Servitörerna förklarade för mamman att de kunde ha valt en vegansk eller, i värsta fall till och med vegetarisk smörgås eller något annat som passade hennes son och att de inte ville låta honom gå hungrig, men att de bara inte kunde låta honom äta en skinksmörgås där inne.

image: Wikimedia

Den anställde mannen som var huvudpersonen i denna historia, kände sig efter utbytet med den arga mamman, extremt skyldig och frågade människor på nätet om deras åsikt angående den här på historien. "Efter det att jag sagt till dem att de kunde välja något från vår meny blev de ännu mer arga. De sa att de skulle ta sin mat och äta den utanför... och aldrig mer komma tillbaka. Medan de gick ut fortsatte de att skrika att jag var en hemsk människa som berövade ett barn sin mat", berättar den förvirrade servitören. "Jag förstår deras synvinkel, men jag tycker också att de borde ha tänkt mer på det innan de kom till vårt café", tillade han, i sitt försök att rättfärdiga sig själv. Vi behöver väl knappas säga att de allra flesta människor höll med servitören och fördömde beteendet hos familjen i fråga.

Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack