"Bättre att gifta sig sent i livet än att gifta sig med fel person" En tankeställare för oss alla - TittaPaVideon.se
x
"Bättre att gifta sig sent i livet…
En modig mamma tar sig igenom ett brinnande hus för att rädda sina barn från lågorna Ett barn med språksvårigheter lyckas ringa efter hjälp när mamman plötsligt svimmar

"Bättre att gifta sig sent i livet än att gifta sig med fel person" En tankeställare för oss alla

31 Maj 2021 • Av sofia
427
Advertisement

När vi var tonåringar var det frågan från någon av de släktingar som trakasserade oss som mest "Har du ingen pojkvän / flickvän?" Nuförtiden, efter att ha nått en ålder mellan 30 och 35, är det faktumet att du ännu inte är gift eller har barn som kan få dig att känna dig obekväm. Men varför? Varför är det så viktigt i dagens samhälle att kunna säga att man är gift eller är förälder? Det här är viktiga val som vi alltför ofta ångrar längre fram i livet. I stället för att ångra något senare, när man väl har valt att ta på sig ansvaret för ett äktenskap eller till och med har skaffat barn, skulle det vara bättre att tänka efter lite mer innan istället. Det spelar ingen roll hur mycket social press man har på sig, för vår framtid och våra val är mycket viktigare. Framförallt du måste känna dig redo att möta vissa förändringar livet, håller du inte med?

image: Pexels

Även om vi hela tiden får höra om folk som skiljer sig och trots att det verkar allt svårare att träffa likasinnade människor - även om tekniken verkar erbjuda oss digitala "kataloger" där vi kan välja "de mest attraktiva alternativen" tack vare de tusentals appar för nya möten och sociala medier, genom vilka vi pratar med allt och alla - är vi fortfarande offer för ett helt anakronistiskt sätt att tänka. Om du är över en viss ålder och ännu inte är gift, har du missat tåget för evigt. När vi skriver "En viss ålder" hänvisar vi till en tidsperiod som sammanfaller med en viss ålder, det vill säga den del av livet som går från 30 till 35 år, ungefär. Men efter att ha övervägt svårigheterna med att lära känna och träffa nya människor som är villiga att satsa på en seriös relation, hur ska vi då med lätthet kunna välja vem vi skulle kunna tänka oss att spendera resten av vårt liv med, bara för att vi har fyllt 30? Det är inte ett klokt val.

image: Pexels
Det vore mer klokt att ta sig tid för att försöka få reda på om din partner verkligen är "rätt person" för dig. Bättre att tänka på det innan än efter. Samma resonemang bör tillämpas när det gäller önskan att skaffa barn och kanske bör man tänka över det inte en gång utan två gånger innan man låter sig överväldigas av en sådan situation. Att skaffa barn kan vara det bästa som kan hända dig, men är du medveten om ansvaret det medför? Det kommer inte längre att finnas något utrymme för att vara självisk eller dina prioriteringar, för prioriteringarna kommer att se väldigt annorlunda ut och du kommer inte att kunna gömma dig bakom någon ursäkt eftersom andra människor är beroende av dig och dina val. Kan vi inte bara, med dessa enkla reflektioner i åtanke, försöka "normalisera" tanken om att vilja gifta oss eller att vilja skaffa barn när vi känner oss mer redo? Varför måste vi fortsätta bli dömda och kritiserade från dem som tycker att en viss ålder skulle vara den bästa perioden i livet för att bilda familj?
 
Det är bättre att tänka efter noga och njuta av livet steg för steg och om ödet sedan har bestämt att det är dags kommer du att träffa någon!
 
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack