En förskola kritiserar mamman till en flicka"Klä henne som en tjej, vi trodde att det var en kille" - TittaPaVideon.se
x
En förskola kritiserar mamman till…
Att undvika till varje pris - 16 exempel på mardrömslika hus från vilka man bör fly ifrån illare än kvickt Rekordkatter - 17 exempel på katter i storlek extra large som inte inser hur mycket plats de tar upp

En förskola kritiserar mamman till en flicka"Klä henne som en tjej, vi trodde att det var en kille"

09 Maj 2021 • Av sofia
1.978
Advertisement

I dagens läge kan man förvänta sig alla typer av kommentarer från människorna i vårt liv, även de som inte har något nära förhållande till oss. Oavsett om det är arbetskollegor eller enkla bekanta eller till och med anställda på butiker och offentliga platser, verkar det nästan som om de inte kan motstå instinkten att ställa frågor eller fälla olämpliga kommentarer. Precis som det hände med denna mamma, som tillrättavisades av personalen på sin sons dagis eftersom lillasystern som hon hade med sig den dagen "inte klädde sig tillräckligt feminint".

Mamman i fråga heter Jessica Rold, hon är amerikanska men har länge bott i Danmark tillsammans med sin man Steve. Tillsammans har de två små barn, varav ett, den äldsta pojken, redan går på dagis och den yngsta bara är en månad gammal. En dag, när mamman hade gått till dagis för att hämta sin son, fick hon höra av skolpersonalen att lilla Clementine inte klädde sig tillräckligt feminint, varför de bland annat rådde henne att sätta en rosa rosett på hennes huvud för att "särskilja hennes kön".

This girl ROCK CHALKS blue 🤘! #LFK #KU #PutABowOnIt

Pubblicato da Jessica Rold su Venerdì 10 agosto 2018

Steve Rold, Clementines pappa, beskrev händelsen med sina egna ord på facebook: "Den dagen, efter att flera barn hade frågat om vår lilla dotter var en tjej eller en kille, påpekade några av personalen på min dotters dagis för min fru att vi borde klä vår dotter i flickkläder eller sätta en rosa rosett på huvudet så ingen blir förvirrad nästa gång."

I slutändan är det just vad Jessica gjorde, hon tog sin mobiltelefon och tog ett roligt foto av sin 1 månad gamla dotter. På huvudet hade hon en rosa rosett ritad på ett papper för att på ett ironisk sätt håna de olämpliga kommentarerna från hennes dotters dagispersonal...

Advertisement

Självklart blev bilden viral på kort tid och gav upphov till stark debatt om hur dagens föräldrar alltför ofta tillrättavisas om vilka kläder de valt för sina barn, som om det fanns något problem i att mamman och pappan inte avslöjade barnets kön för dem som inte är en del av deras liv genom klädvalet. 

De andra föräldrarna gav utan tvekan allt sitt stöd till Jessica och Steve, alla tog den kritiserade mammans parti och "fördömde" dagispersonalens begäran. Vad tycker du om det som denna stackars mamma har tvingats genomgå, är det överdrivet eller legitimt?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack