En mamma låter sin 9-åriga son medverka vid lillasysterns födsel för att visa honom hur starka kvinnor är

av sofia

30 April 2021

En mamma låter sin 9-åriga son medverka vid lillasysterns födsel för att visa honom hur starka kvinnor är
Advertisement

Jämställdhet och respekt är värderingar som alla bör lära sig för att skapa ett bättre och mer rättvist samhälle än det vi lever i och dessa värdefulla lärdomar bör från början födas i hemmet och sedan videareutvecklas i skolan. I det här fallet är en god uppfostran praktiskt taget grundläggande för att förmedla respekt, solidaritet och jämlikhet till den kommande generationen. Det är även ett sätt att motverka att de växer upp med fördomar och kan därmed få dem att bli vuxna som föregår med gott exempel.

via Informed Pregnancy

Hilary Duff/Instagram

Hilary Duff/Instagram

Hilary Duff, en välkänd amerikansk sångerska och skådespelerska som födde sitt tredje barn vid 33 års ålder, gör detta mycket bra. Hilary var redan mamma till 9-åriga Luca och Banks som bara är två år gammal, men nyligen blev sångerskan mamma till en vacker liten flicka vid namn Mae James Bair tillsammans med sin partner Matthew Koma.

Vid förlossningen som kvinnan valde att genomföra hemma, med hjälp av sin man och en förlossningsläkare, födde Hilary sin andra dotter i en liten uppblåsbar pool, installerad i huset specifikt för den lyckliga händelsen. Efter tre timmars värkar kom äntligen den lilla vackra Mae James till världen!

Advertisement

Hennes två barn Luca och Banks, födda från ett tidigare äktenskap, var även närvarande vid mamma Hilarys förlossning. Kvinnan berättar att hon hade en stark önskan att hennes son Luca skulle vara närvarande i det ögonblicket eftersom hon alltid har lärt honom viktiga värderingar som jämställdhet hemma, och eftersom kvinnor, även om det inte alltid verkar så, är starkare än man tror. En riktig feministisk lärdom som är mycket viktig: "Jag gjorde det för att det är viktigt för mig att vara öppen och ärlig mot honom om hur starka kvinnor är och vad det innebär för en kvinna att föda. Han vet allt om mens till exempel och det är viktigt för mig att normalisera denna typ av konversation med honom, för att få honom att förstå att kvinnor, även om de inte har mäns muskler, är lika starka. De bär ju trots allt runt på en annan levande varelse i magen i nio månader! "

Hilary Duff gjorde ett lite ovanligt val när det gällde hennes lilla son, men värderingar som respekt för båda könen och jämlikhet är så viktiga och väsentliga i vårt samhälle och för ett hälsosam samlevnad med andra att det att lära sig dem redan från tidig ålder bara kan göra dig gott. 

Till alla mammor där ute, vad tycker ni om den här kvinnans val?

Advertisement