Mamman förklarar varför farföräldrarna inte får krama om hennes 2-åriga dotter utan barnbarnets tillstånd

av sofia

29 April 2021

Mamman förklarar varför farföräldrarna inte får krama om hennes 2-åriga dotter utan barnbarnets tillstånd
Advertisement

Något som verkar helt normalt för oss och har verkat vara det redan från tidig ålder och som kommer att fortsätta att framstå som helt normalt för oss är att vi sedan vi var barn alltid fått särskild uppmärksamhet från våra föräldrar, mor- och farföräldrar eller släktingar i största allmänhet. Alla var alltid redo att krama oss, ta oss i famnen och överösa oss med pussar så fort de fick chansen och framför allt när de ville det. Men har vi någonsin funderat över om alla dessa pussar och kramar som även om de var tecken på kärlek alltid var lika önskade av barnet i fråga?

via Mirror UK

brittanybaxter_x/TikTok

brittanybaxter_x/TikTok

Om man tänker efter... är vi verkligen säkra på att våra barn vill bli pussade och kramade av sina föräldrar, farföräldrar och släktingar i alla lägen? Finns det en gräns som kanske bör respekteras? Dessa frågor ställer Brittany Baxter, en mamma till en 2-årig dotter som publicerade några videoklipp på sin TikTok-kanal där hon förklarade varför hon bestämde sig för att hennes dotter inte får bli kramad eller pussad av sina farföräldrar utan hennes samtycke och vi talar inte om moderns samtycke utan om barnets.

Vad Brittany lär sin dotter, som hon förklarar i de videorna hon lagt upp, är att lära sig att säga nej till släktingar och vänner som vill krama henne till varje pris, ta henne i famnen, visa tecken på tillgivenhet och fysisk närhet som barnet i det ögonblicket kanske inte vill. Den australiensiska mamman försöker helt enkelt få sin dotter att förstå att hon inte behöver kramas eller pussas med sina farföräldrar om hon inte vill det just då... 

Advertisement
brittanybaxter_x/TikTok

brittanybaxter_x/TikTok

Som kvinnan förklarar är det som ofta gör henne irriterad och som dottern inte heller gillar hur ofta hennes farföräldrar närmar sig sitt barnbarn och "ber" henne visa sin kärlek med en kram, en puss, något som visar att barnbarnet tycker om dem. Vad Brittany menar är att hennes släktingar måste försöka förstå att flickan inte får tvingas till att visa gester av fysisk tillgivenhet till varje pris för att visa den kärlek hon känner för dem, tvärtom.

Synd att svaret på denna begäran ofta inte tas emot väl av släktingar: "Ser du, hon vill inte krama eller pussa mig, hon älskar mig inte, nu känner jag mig sårad!"

Mark Doliner/Flickr

Mark Doliner/Flickr

Brittany svar är dock exemplariskt, även om hennes ord verkligen har delat människor på nätet: "Min dotter och hennes kropp, hennes personliga utrymmen, existerar inte för att göra någon annan mer bekväm och för att få någon annan att känna sig mer älskad."

Vad tycker du om vad den här australiensiska mamman har att säga? Det här är verkligen ord som får både mammor och pappor att fundera över ett ämne som det pratas på tok för lite om...

Advertisement